• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ραγδαίες εξελίξεις: Οι ΗΠΑ αποσύρουν προσωπικό από μεγάλες βάσεις στη Μέση Ανατολή - «Μπορεί να δεχθούν επίθεση»«Είμαστε έτοιμοι να πάμε Αθήνα να δούμε τον Μητσοτάκη» λένε οι αγρότες - Τι θα γίνει με τα μπλόκα και τα τρακτέρΕξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Ανήλικοι λένε ότι την εντόπισαν στην Ομόνοια - Τι εξετάζουν οι Αρχές Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση drone στο ελληνόκτητο τάνκερ Delta Harmony στη Μαύρη Θάλασσα
δημοφιλές τώρα: ΟΠΕΚΕΠΕ: Επίθεση Κωνσταντοπούλου στον Αραχωβίτη στην Εξεταστική - «Κάποιος σας κρατάει»
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   14.11.2022 12:59
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Καλάθι του νοικοκυριού: Μόλις 1 στους 5  το βλέπει θετικά

Απογοήτευση για το καλάθι του νοικοκυριού: Μόλις 1 στους 5 το βλέπει θετικά - Τι δείχνει η έρευνα του ΙΕΛΚΑ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISΙ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISΙ

Φαίνεται πως έχει δημιουργήσει περιορισμένες προσδοκίες για συγκράτηση των τιμών «καλάθι του νοικοκυριού», καθώς μόλις το 22% δήλωσε ότι το βλέπει ως μία θετική πρωτοβουλία.

Καλάθι του νοικοκυριού: Μόλις 1 στους 5  το βλέπει θετικά

Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών από τις 8 έως τις 11 Νοεμβρίου σε δείγμα 1.000 καταναλωτών, το 39% του κοινού δήλωσε ότι αγόρασε έστω μία φορά κάποιο προϊόν από το «καλάθι του νοικοκυριού».

Το 22%, δήλωσε ότι το καλάθι του νοικοκυριού είναι μια θετική πρωτοβουλία, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 30%, ανάμεσα σε αυτούς που έχουν αγοράσει από το καλάθι.

Το 56% δήλωσε ότι πρέπει να ενταχθούν και άλλοι κλάδοι στο καλάθι. Το 51% δήλωσε ότι απαιτείται πολύς χρόνος προκειμένου να κάνει τις αγορές του, κάτι το οποίο είναι μία πραγματικότητα που ήδη καταγραφόταν στο παρελθόν για τους καταναλωτές που κυνηγούν τις προσφορές.

Αυτοί που επέλεξαν να αγοράσουν ορισμένα από τα προϊόντα, που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» είχαν  12% χαμηλότερη εβδομαδιαία δαπάνη στο σούπερ μάρκετ ( 81,65 ευρώ έναντι 93,35 ευρώ ). Ωστόσο, το ΙΕΛΚΑ διευκρινίζει πως «Δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή στοιχεία που να υποστηρίζουν σχέση αιτίου-αιτιατού ανάμεσα στη χρήση του καλαθιού και τη μειωμένη εβδομαδιαία δαπάνη, κάτι που ενδεχομένως να προκύψει σε επόμενα ευρήματα μελετών».

Παρά τις μικρές διαφορές η διείσδυση του καλαθιού φαίνεται προς το παρόν να είναι μεγαλύτερη στην Αττική 42% έναντι της Θεσσαλονίκης 38% και της υπόλοιπης Ελλάδας 37%.

Παράλληλα, το 18% του κοινού επισκέφθηκε κάποιο κατάστημα σούπερ μάρκετ διαφορετικό από το συνηθισμένο του προκειμένου να βρει προϊόντα από το καλάθι του νοικοκυριού. «Το στοιχείο αυτό είναι υγιές για τον ανταγωνισμό στον κλάδο, δείχνει ότι υπάρχουν επιπλέον κίνητρα για τον ανταγωνισμό στην αγορά και ότι η κινητικότητα του καταναλωτικού κοινού το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταθεί», αναφέρει το ΙΕΛΚΑ.

Οι έρευνες του ΙΕΛΚΑ για το καλάθι του νοικοκυριού αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα με περισσότερα στοιχεία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Κωνσταντινούπολη: «Αν δεν είχαμε συλλάβει την γυναίκα θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα», είπε ο Σοϊλού από το σημείο της έκρηξης
  • Δένδιας για υποκλοπές: Η συνεργασία μου με τον Πρωθυπουργό χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη
  • 11χρονος από τη Βρετανία ξεπέρασε τον Αϊνστάιν και τον Χόκινγκ στο test IQ της Mensa
  • Καλάθι του νοικοκυριού: Το κράτησαν μόλις 4 στους 10 - «Θετική πρωτοβουλία» για το 22%
Διαβάστε ακόμη

«Είμαστε έτοιμοι να πάμε Αθήνα να δούμε τον Μητσοτάκη» λένε οι αγρότες - Τι θα γίνει με τα μπλόκα και τα τρακτέρ

Ραγδαίες εξελίξεις: Οι ΗΠΑ αποσύρουν προσωπικό από μεγάλες βάσεις στη Μέση Ανατολή - «Μπορεί να δεχθούν επίθεση»

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Ανήλικοι λένε ότι την εντόπισαν στην Ομόνοια - Τι εξετάζουν οι Αρχές

Ένα νεοκλασικό με θέα προς την Πλάκα και την Ακρόπολη γίνεται το μέλλον του ελληνικού βιβλίου

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • τιμές
  • ειδήσεις τώρα
  • καλάθι του νοικοκυριού
  • ΙΕΛΚΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr