• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Θάνατος Μυρτώς στην Κεφαλονιά: Συμπληρωματικές καταθέσεις έδωσαν οι κατηγορούμενοιΣεισμός στη Θήβα, αισθητός και στην Αττική«Μπαράζ» πιέσεων από την Κομισιόν στην Ελλάδα: Παραπομπή για τις χωματερές και απειλές για πρόστιμα σε 3 μέτωπα«Πνίγεται» η Κρήτη από την κακοκαιρία: Ένας νεκρός, τραυματίες και αποκλεισμένα χωριά - «Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο κακό»
δημοφιλές τώρα: Δεν θα τη βάζαμε ούτε στο top-10 του: Η σειρά που ο Μπέζος θεωρεί παραδόξως την πιο επιτυχημένη του
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   15.09.2023 14:24
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Το άρθρο - παρέμβαση του Γιάννη Στουρνάρα στην «Η»

Γιάννης Στουρνάρας στην «Η»: Προκλήσεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου στην επενδυτική βαθμίδα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Ο Γιάννης Στουρνάρας /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
Ο Γιάννης Στουρνάρας /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Η επίτευξη υψηλών και διατηρήσιμων ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημα της εγχώριας οικονομικής πολιτικής, παράλληλα όμως με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, τη βελτίωση των επιδόσεων του εγχώριου χρηματοπιστωτικού τομέα, την επαναφορά του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών σε αποδεκτά όρια, την επιστροφή του πληθωρισμού στο στόχο του 2% και την κοινωνική συνοχή, δηλώνει ο Διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, με άρθρο - παρέμβασή του στην «Η» και με αφορμή την ΔΕΘ 2023. Στο άρθρο του - το οποίο γράφτηκε πριν τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία - ο κεντρικός τραπεζίτης αναλύει και τα οφέλη της επενδυτικής βαθμίδας.

Το άρθρο - παρέμβαση του Γιάννη Στουρνάρα στην «Η»

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος, ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2023 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 2,2%, ενώ και για τα επόμενα έτη αναμένεται ότι θα συνεχίσει να μεγεθύνεται με ρυθμούς υψηλότερους από τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Ωστόσο, οι κίνδυνοι και οι αβεβαιότητες διεθνώς παραμένουν αυξημένοι.

Στο προσεχές διάστημα η εγχώρια οικονομική πολιτική θα πρέπει να επιδιώξει πρωτίστως την επίτευξη υψηλών και διατηρήσιμων ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης, παράλληλα όμως με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, τη βελτίωση των επιδόσεων του εγχώριου χρηματοπιστωτικού τομέα, την επαναφορά του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών σε αποδεκτά όρια, την επιστροφή του πληθωρισμού στο στόχο του 2% και την κοινωνική συνοχή.

Σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία θα προκύψουν από την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα, τόσο στο κόστος δανεισμού του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, όσο και στην προσφορά τραπεζικών δανείων, στην οικονομική ανάπτυξη και στην ανθεκτικότητα της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος σε εξωγενείς διαταραχές».

Πηγή: imerisia.gr

Διαβάστε ακόμη

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη: Νεκρός βρέθηκε κτηνοτρόφος στο Ρέθυμνο - Ποτάμια λάσπης «έπνιξαν» δρόμους και σπίτια

Θάνατος Μαζωνάκη: Παραιτήθηκε και ο δεύτερος δικηγόρος της γιατρού

Σιδηρόδρομος: «Μπαίνει» η Deutsche Bahn, «ξεκλειδώνουν» 582 προσλήψεις και έργα 3,5 δισ. - Πότε έρχονται νέα τρένα

Μαρινάκης για καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης: Δεν θα ζητηθεί άδεια - Το έργο θα προχωρήσει κανονικά

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ημερησία
  • αξιόχρεο
  • ειδήσεις τώρα
  • ΔΕΘ
  • Γιάννης Στουρνάρας
  • Τράπεζα της Ελλάδος
  • αναβάθμιση
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>