Παγκόσμιο εμπόριο: Μεγάλη πτώση στις παραγγελίες επιχειρήσεων λόγω των δασμών
Η Vizion εκτιμά ότι οι παγκόσμιες κρατήσεις εμπορευματοκιβωτίων για όλες τις χώρες μειώθηκαν κατά 48% σε μία εβδομάδα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο αρνητικός αντίκτυπος στο παγκόσμιο εμπόριο από την επιθετική δασμολογική πολιτική των ΗΠΑ είναι ήδη ορατός και αναμένεται να συνεχισθεί, παρά την αναστολή 90 ημερών στην επιβολή των υψηλότερων δασμών (πέραν του 10%) για δεκάδες χώρες που ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος Τραμπ, καθώς οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο περιορίζουν τις παραγγελίες τους, ενώ ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα κλιμακώνεται.
Ο Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι θα αυξήσει τους εισαγωγικούς δασμούς στα κινεζικά προϊόντα στο 125% καθώς νωρίτερα το Πεκίνο είχε αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές από τις ΗΠΑ στο 84%. Η κλιμάκωση αυτή έχει φέρει τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου κοντά σε μία πλήρη αποδιάρθρωση των διμερών εμπορικών σχέσεων, καθώς οι εξαγωγές και των δύο αντιμετωπίζουν τιμωρητικούς δασμούς.
Διαβάστε περισσότερα στο www.imerisia.gr
Εμπρησμός σε φαρμακείο στην Αρκαδία: Η στιγμή που σπάνε την τζαμαρία και βάζουν φωτιά
Δίμηνη παράταση Γεωργιάδη για το ψηφιακό αποθετήριο - Πότε θα αναρτώνται τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων
Νέο πλαίσιο για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές: Πιο γρήγορες αποζημιώσεις και δεύτερη ευκαιρία για παλιούς δικαιούχους
Δημήτρης Κόκοτας: Η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση και το συγκινητικό «αντίο» της Τραϊάνας Ανανία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



