• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συναγερμός στα Καλύβια για σακούλα με εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από αυτοκίνητοΔικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος νέος πρόεδρος - Πήρε 61% στον δεύτερο γύροΤρομακτικό τροχαίο στην Αμφίκλεια: Συγκρούστηκαν δύο νταλίκες και ένα ΙΧΕπιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου
δημοφιλές τώρα: Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   20.06.2020 12:14
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 ΕΣΗΕΑ κατά του σποτ του ΣΥΡΙΖΑ📌 Το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ📌 Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα

Σποτ ΣΥΡΙΖΑ: Ηταν σατιρικό απαντά η Κουμουνδούρου και τα βάζει με την ΕΣΗΕΑ

Η ΕΣΗΕΑ τάσσεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι με το σποτ ««διασύρει συλλήβδην τον δημοσιογραφικό κόσμο»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(Πηγή βίντεο: Youtube)
(Πηγή βίντεο: Youtube)

Με την ΕΣΗΕΑ τα βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε η Ενωση Συντακτών στον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη, για το σποτ για τους δημοσιογράφους.

Μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το σποτ, πηγές της Κουμουνδούρου εγκαλούν το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων ότι επιδεικνύει επιλεκτική ευαισθησία στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι «όταν απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το Μητσοτάκη», όπως υποστηρίζουν. Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν εξάλλου σατιρικό το σποτ και επιμένουν να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η λίστα με τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ για την εκστρατεία ενημέρωσης «Μένουμε Σπίτι».

Αναλυτικά οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν:

«Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί η σάτιρα από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ ( τυχαίο;). Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός ( καθόλου τυχαίο). Η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση. Μακάρι να επεδεικνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιαζονταν και απολυονταν δημοσιογραφοι επειδή δεν εξυμνουσαν το καθεστώς Μητσοτάκη. Παρόλα αυτά, θα περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ».

ΕΣΗΕΑ κατά του σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή το βίντεο που ανάρτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την χρηματοδότηση στα ΜΜΕ για την καμπάνια κατά του κορονοϊού, το οποίο τιτλοφορείται «Πόσο κοστίζει ο Μωυσής;» η Ενωση Συντακτών έστειλε επιστολή στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, με την οποία «στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής».

Η ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για ένα βίντεο που διασύρει τους Ελληνες δημοσιογράφους και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κύριε Σκουρλέτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής. 

Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.

Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε. Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες».

Το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ 

Στο ζήτημα της χρηματοδότησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την καμπάνια του κορονοϊού, αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, 19 Ιουνίου. Το βίντεο τιτλοφορείται «πόσο κοστίζει ο Μωυσής».

Νωρίτερα, η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβει τη λίστα με τα ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ, παρά την ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ» και σημείωσε ότι «είναι ζήτημα αυτονόητης λογοδοσίας και Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης να δώσει σήμερα κιόλας τη λίστα με τα ποσά χωρίς άλλες υπεκφυγές».

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «αντί απαντήσεων για τα ανύπαρκτα Μέσα, υπεκφεύγει με διαρροές χυδαίων συμψηφισμών για το τι έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις, για να κερδίσει χρόνο και να μαγειρέψει τα νούμερα». 

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα

«Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Αντιτίθεται στον έλεγχο για τα Μέσα Ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό και τα ποσά που τους καταβάλλονται», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στον ΣΥΡΙΖΑ. «Φτάνει, μάλιστα, στην αθλιότητα να εκτοξεύει απειλές κατά του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο εκ του νόμου δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων παρά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Για να καταλήξει: «Ο,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κς Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Ξεσηκωμός των αγροτών με νέα μπλόκα και αποκλεισμούς - Ο χάρτης με όλες τις κινητοποιήσεις

Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία

Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»

Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΕΣΗΕΑ
  • σποτ
  • Στέλιος Πέτσας
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Κορονοϊός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr