• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σοκ στον Χολαργό: Άγρια επίθεση σε 14χρονο με επτά μαχαιριές - Είχε κλείσει ραντεβού με 20χρονη κοπέλαΕπιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο ΗρακλείουΣυναγερμός από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλαςΤσουνάμι ύψους 40 εκατοστών «χτύπησε» Αομόρι και Χοκαίντο - Τρομακτικά βίντεο μετά τον σεισμό 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
δημοφιλές τώρα: Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   05.10.2020 17:11
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η διαδρομή προς την... κορυφή!

Η διαφορετική συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάριο και την Ελευθερία που κατέκτησαν τον Ολυμπο

Ο νεαρός δρομέας κουβάλησε στην πλάτη του την Ελευθερία και στις 09:02 το πρωί της Δευτέρας πάτησαν στην κορυφή του Μύτικα στον Όλυμπο σε υψόμετρο 2.917 μέτρα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(copyright: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
(copyright: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)

Μια διαφορετική συζήτηση - πιο ανθρώπινη από την καθημερινή του ατζέντα - είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού συνομίλησε μέσω Διαδικτύου με την Ελευθερία που αντιμετωπίζει με περίσσια δύναμη μια σπάνια ασθένεια από την οποία πάσχει και με τον Μάριο που χάρη στη βοήθειά του εκείνη κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της, που δεν ήταν άλλο από το ανέβει στην πιο ψηλή κορυφή της Ελλάδας, στον Ολυμπο. 

Ο νεαρός δρομέας κουβάλησε στην πλάτη του την Ελευθερία και στις 09:02 το πρωί της Δευτέρας πάτησαν στην κορυφή του Μύτικα στον Όλυμπο σε υψόμετρο 2.917 μέτρα. Η 22χρονη που σπουδάζει Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο Μάριος έκαναν κάτι συγκλονιστικό, κάτι που συγκίνησε άπαντες και κάτι που αξίζει το χειροκρότημα όλων. Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, χαρακτήρισε αυτό το επίτευγμά τους, αυτή τους την ιστορία ως «φανταστική» και συνέχισε λέγοντας: «Μας δίνετε έμπνευση και δύναμη». 

kyriakos-mitsotakis2.jpg
(copyright: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού)

Σε μια συζήτηση - διαφορετική από τις άλλες - αλλά ουσιαστική ο πρωθυπουργός με τον Μάριο και την Ελευθερία μίλησαν για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά την ανάβαση και κατάβασή τους αλλά και για το πώς επιτεύχθηκε ο άψογος συνδυασμός των παραγόντων που οδήγησε στην επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος. Στο τέλος, μάλιστα, της κουβέντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε στον Μάριο και την Ελευθερία να έχουν ασφαλή επιστροφή. 

Η διαδρομή προς την... κορυφή!

«9:02π.μ. Φτάσαμε στην κορυφή της Ελλάδας μαζί με την Ελευθερία και την ομάδα μας»! Μ' αυτή την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο αθλητής υπεραποστάσεων Μάριος Γιαννάκου ενημερώνει για την επιτυχή κατάληξη αυτού που ο ίδιος περιέγραφε λίγες μέρες πριν ως τον σπουδαιότερο και ωραιότερο αγώνα της ζωής του. Κατέκτησε την κορυφή του Ολύμπου, κουβαλώντας στην πλάτη του, σε ειδικά τροποποιημένο σακίδιο την 22χρονη Ελευθερία, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο», γράφει ο Δραμινός αθλητής συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του ίδιου με τη νεαρή φοιτήτρια βιολογίας στην πλάτη του, την ελληνική σημαία ανά χείρας κι ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης στα πρόσωπα και των δύο.

Λίγες μέρες προτού ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου -για 51η φορά, η οποία είχε ωστόσο έναν ιδιαίτερο συμβολισμό- ο Μάριος Γιαννάκου, ο οποίος έχει δώσει με επιτυχία αγώνες υπεραποστάσεων στην έρημο, τη ζούγκλα αλλά και την Ανταρκτική, είχε δηλώσει ότι «όλοι οι αγώνες του κόσμου, τα μετάλλια αλλά και οι μέχρι τώρα διακρίσεις είναι λίγα μπροστά σε αυτόν τον σκοπό».

Κυριάκος Μητσοτάκης
(copyright: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού)
Διαβάστε ακόμη

Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπουν τους αγρότες της Κρήτης μετά τα επεισόδια στα αεροδρόμια

Έχασε μέσα σε μια στιγμή 530 πρόβατα από την ευλογιά - «Ζούμε έναν εφιάλτη, δεν έχουμε μέλλον σε αυτή τη χώρα»

Φρίκη στο Τέξας: 22χρονη γυναίκα βρέθηκε κλειδωμένη σε κλουβί σκύλου - Την «φυλάκισαν» για τιμωρία

ΚΑΝΑΜΕ SUPERMARKET HAUL | Δύο τύποι από σπίτι (EP8)

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Όλυμπος
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Μάριος Γιαννάκου
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr