Εστίαση: Εντατικοποίηση ελέγχων μετά τις εικόνες του διημέρου
Στόχος της κυβέρνησης να μην περάσει λάθος μήνυμα σε εσωτερικό και εξωτερικό🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Καμπανάκι κινδύνου σήμαναν στο Μέγαρο Μαξίμου οι εικόνες χαλάρωσης του Σαββατοκύριακου και η μη τήρηση των μέτρων της μάσκας αλλά και της κοινωνικής αποστασιοποίησης, έπειτα από την άρση του lockdown. Η κυβέρνηση δεν θέλει επ’ ουδενί να περάσει λάθος μήνυμα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, από όπου η χώρα περιμένει τουρισμό. Εξάλλου, το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ακόμη στο «πορτοκαλί» από την Μεγάλη Βρετανία, προκαλεί προβληματισμό στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς οι Βρετανοί δεν θα επισκεφτούν τη χώρα εάν πρέπει - επιστρέφοντας - να μπουν σε 10ημερη καραντίνα.
Οι έλεγχοι που έγιναν το Σαββατοκύριακο έδειξαν καθήμενους σε εσωτερικούς χώρους - ενώ δεν επιτρέπεται - μουσική, ουρές και όρθιους χωρίς μάσκες. Σε πολλά καταστήματα εστίασης το ωράριο ξεπέρασε τις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα. Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν μία ακόμη σύσκεψη με στελέχη του Mεγάρου Μαξίμου αλλά και υπουργούς από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Ανάπτυξης, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, όπου αποφασίστηκε εντατικοποίηση αλλά και αυστηροποίηση των ελέγχων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κυρίως στο κέντρο αλλά και στην παραλιακή.
Διαβάστε επίσης: Εμβολιασμοί: Από 21 Μαΐου ραντεβού με όλα τα εμβόλια για ηλικίες 40-44 ετών
Eμφαση θα δοθεί στις ώρες από 21.30 έως τις 00.30, όπου παρατηρούνται οι περισσότερες παραβιάσεις. Κυβερνητικά στελέχη εφιστούν την προσοχή και στην γιορτή της 21ης Μαίου, οπότε και θα πρέπει να αποφευχθούν οι συνωστισμοί και τα πάρτι, με τις ίδιες πηγές να σημειώνουν ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό.
Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός - Θεοδωρίδου: Μία δόση εμβολίου για όσους έχουν νοσήσει
Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
Πήγε ανυποψίαστος στο ΑΤ για καταγγελία και βρέθηκε κρατούμενος για τα μπλόκα - Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης
Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι: Του έδωσε προθεσμία λίγων ημερών - «Απάντα στην πρόταση για ειρήνη»
«Μου φώναζε "χτύπα με ρε"»: Οι πρώτες δηλώσεις του οδηγού λεωφορείου που ξυλοκοπήθηκε στο Ζωγράφου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



