• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σοκ στον Χολαργό: Άγρια επίθεση σε 14χρονο με επτά μαχαιριές - Είχε κλείσει ραντεβού με 20χρονη κοπέλαΕπιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο ΗρακλείουΣυναγερμός από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλαςΤσουνάμι ύψους 40 εκατοστών «χτύπησε» Αομόρι και Χοκαίντο - Τρομακτικά βίντεο μετά τον σεισμό 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
δημοφιλές τώρα: Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   01.08.2021 13:45
Newsroom
Newsroom

Καύσωνας - Χατζηδάκης: Συνεννόηση εργοδότη - εργαζόμενου για την εφαρμογή έκτακτων μέτρων

Ο υπουργός Εργασίας διευκρινίζει πώς θα εφαρμοστεί η εγκύκλιος για τους εργαζόμενους τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(eurokinissi)
(eurokinissi)

Στην εκπομπή Τώρα ό,τι συμβαίνει του Open μίλησε ο υπουργός εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, για τα έκτακτα μέτρα που θα εφαρμοστούν λόγω καύσωνα στους χώρους εργασίας τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου. Ο υπουργός εργασίας αναφέρθηκε και στο 1555, το νέο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου, καθώς και στην μη κατάθεση των αναδρομικών των συνταξιούχων.

«Είναι πάγια μέτρα, που εφαρμόζονται σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν βγήκαν τώρα», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης για την εγκύκλιο με τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου. Ποια είναι η διαφορά των μέτρων, με την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για αργία την ίδια μέρα; Όπως εξήγησε ο υπουργός εργασίας, η πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορούσε σε καθολική παύση εργασιών, τη συγκεκριμένη μέρα. Η εγκύκλιος του υπουργείου ορίζει συγκεκριμένες, ακραίες περιπτώσεις, από τις 12.00 μ.μ., έως τις 16.00 μ.μ., στις οποίες υπάρχει πραγματική δυσκολία. Ποιος θα είναι αυτός που θα κρίνει αν οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες, ώστε να εφαρμοστεί η εγκύκλιος; Όπως εξήγησε ο υπουργός, ο εργοδότης με τον εργαζόμενο, ανάλογα με τη φύση της δουλειάς, θα συμφωνήσουν αν θα συνεχίσει ο εργαζόμενος ή θα διακόψει τις εργασίες του, τις ώρες που προβλέπονται. «Από την ίδια την εγκύκλιο προσδιορίζεται ότι θα υπάρχει συνεννόηση των δύο μερών», υπογράμμισε ο Κ. Χατζηδάκης.

Για το νέο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου, 1555, ο Κ. Χατζηδάκης είπε ότι είναι ο αριθμός στον οποίο θα ενσωματωθούν όλες οι υπηρεσίες, χωρίς χρέωση. Όπως διευκρίνισε, για την ώρα το κέντρο «καλύπτει ασφαλισμένους των ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ, ΕΦΚΑ. Αργότερα, θα καλύπτει και όλα τα άλλα ταμεία». Τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, το 1555 δεχόταν περίπου 10.000 κλήσεις καθημερινά, ενώ η περίοδος Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου θα είναι δοκιμαστική.

Ο Κ. Χατζηδάκης εξήγησε, για την μη πληρωμή αναδρομικών σε 30.000 δικαιούχους του ιδιωτικού τομέα, ότι «όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Μάιο του 2016, άρχισαν να τα παίρνουν. Από Ιούνιο ξεκίνησαν να κατατίθενται στους συνταξιούχους του δημοσίου και, τώρα, και του ιδιωτικού τομέα». Όπως είπε ο υπουργός, το εγχείρημα της καταβολής των αναδρομικών είναι πολύ δύσκολο, επειδή υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες δικαιούχων. «Οι παλιοί, που συνταξιοδοτήθηκαν πριν τον Μάιο του 2016, θα αρχίσουν να τα παίρνουν από τον Σεπτέμβριο και μετά», διευκρίνισε.  Όσον αφορά στις εκκρεμείς συντάξεις, ο υπουργός υποστήριξε ότι, «από φθινόπωρο, θα έχουμε αποκλιμάκωση του προβλήματος».

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στην Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Εκκενώθηκαν 4 χωριά, 16 τραυματίες

Θοδωρής Ιακωβίδης: Αν αλλάξουν οι συνθήκες θα συνεχίσω αλλά υπάρχουν άλλοι τόσοι Θοδωρήδες

Καιρός - Καύσωνας: Καμίνι η χώρα και την Κυριακή - Τους 46 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος

Κορονοϊός: Νέα έξαρση της πανδημίας τον Σεπτέμβριο - Ποιοι θα κάνουν 3η δόση του εμβολίου

Διαβάστε ακόμη

Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπουν τους αγρότες της Κρήτης μετά τα επεισόδια στα αεροδρόμια

Έχασε μέσα σε μια στιγμή 530 πρόβατα από την ευλογιά - «Ζούμε έναν εφιάλτη, δεν έχουμε μέλλον σε αυτή τη χώρα»

Φρίκη στο Τέξας: 22χρονη γυναίκα βρέθηκε κλειδωμένη σε κλουβί σκύλου - Την «φυλάκισαν» για τιμωρία

ΚΑΝΑΜΕ SUPERMARKET HAUL | Δύο τύποι από σπίτι (EP8)

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • καύσωνας
  • αναδρομικά
  • τηλεφωνικό κέντρο
  • υπουργείο Εργασίας
  • Κωστής Χατζηδάκης
  • συντάξεις
  • έκτακτα μέτρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr