• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Στους δρόμους οι οικοδόμοι: Ζητούν μέτρα ασφάλειας και συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούςΣε κλοιό αγροτικών κινητοποιήσεων η Ελλάδα: Αποχωρούν οι αγρότες από το λιμάνι του Βόλου - Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. και ένταση στη γέφυρα Ρίου - ΑντιρρίουΓεωργιάδης στη δίκη Novartis: Παρανόμως έγιναν μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος οι Σαράφης και ΚελέσηΚρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
δημοφιλές τώρα: Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και ακόμη ένα άτομο
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   01.10.2021 17:38
Newsroom
Newsroom

Ανδρουλάκης: Να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη προοδευτικών πολιτών και νέας γενιάς

Ο ευρωβουλευτής εκτίμησε ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές για να γίνει το Κίνημα Αλλαγής η εναλλακτική που αναζητούν οι προοδευτικοί πολίτες

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Στην προσδοκία η χώρα μας να αποκτήσει ένα Ευρωπαϊκό Σοσιαλδημοκρατικό θεσμικό κόμμα που θα παλεύει για την αξιοκρατία και τη διαφάνεια που επιζητούν οι Έλληνες πολίτες αναφέρθηκε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη στην εφημερίδα LIFO και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πανταζόπουλο. 

«Στόχος μου είναι να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των προοδευτικών πολιτών και ιδίως της νέας γενιάς, μέσα από μια αξιόπιστη προγραμματική πρόταση στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η δημιουργία μιας βιώσιμης οικονομίας, που θα παράγει διεθνώς ανταγωνιστικά αγαθά, με την παράλληλη ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές για να γίνει το Κίνημα Αλλαγής η εναλλακτική που αναζητούν οι προοδευτικοί πολίτες. 

Κίνημα Αλλαγής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ27.09.2021 21:03
Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: 12 Δεκεμβρίου η εκλογή αρχηγού
Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: 12 Δεκεμβρίου η εκλογή αρχηγού

Χαρακτηρίζοντας τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης ως μία ιστορική ευκαιρία, ξεκαθάρισε ότι για να καλύψει η χώρα μας το χαμένο έδαφος «προϋπόθεση είναι η αξιοκρατική διαχείριση των πόρων, αλλά και η διάχυσή τους σε όλες τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, χωρίς αποκλεισμούς και καθυστερήσεις».

Επίσης, αναφερόμενος στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, που ανέδειξαν ένα πολύ μεγάλο έλλειμα τόσο στην πρόληψη, όσο και στον συντονισμό, τόνισε την επείγουσα ανάγκη «να επενδύσουμε σε δράσεις, όπως ο καθαρισμός των δασών, ο εκσυγχρονισμός των σχεδίων της Πολιτικής Προστασίας, η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης αλλά και η αποτελεσματικότερη παρακολούθηση των δασών. Ευρωπαϊκοί πόροι υπάρχουν, αρκεί να τους αξιοποιήσουμε».

Όσον αφορά δε στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, υπογράμμισε ότι «μια μακροπρόθεσμη κλιματική πολιτική χρειάζεται όραμα και όχι λογιστική αντιμετώπιση. Αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της διαδικασίας». Έφερε μάλιστα ως παραδείγματα τον εκδημοκρατισμό της παραγωγής ενέργειας, είτε σε ατομικό επίπεδο,  είτε μέσω των ενεργειακών κοινοτήτων, καθώς και τον θεσμό των πράσινων σχολείων. «Η μετάβαση πρέπει να γίνει με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο αλλιώς ανακύπτει ο κίνδυνος, να ενισχυθούν οι ανισότητες και οι αποκλεισμοί, ενδεχόμενο καταστροφικό τόσο για τις κοινωνίες, όσο και για το περιβάλλον» σημείωσε.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Αυστραλίας, Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ, εν αγνοία της Ευρώπης, όπως επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης, «αποδεικνύει ότι η Στρατηγική Αυτονομία είναι πλέον απαραίτητη. Θα πρέπει να τεθούν οι βάσεις για τη διαμόρφωση ενός κοινού Αμυντικού Δόγματος, ένα πρώτο βήμα για τη δημιουργία Ευρωστρατού». Για τη δε Κοινή Αγορά αμυντικού εξοπλισμού, τόνισε την ανάγκη αυτή «να μην περιορίζεται στο ότι κάποιες χώρες παράγουν και κάποιες άλλες αγοράζουν όπως σήμερα, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε σε συμπαραγωγή, εξέλιξη που θα ωφελήσει πολλαπλώς και τη χώρα μας».

Όλες οι ειδήσεις

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - Άναψαν τα αίματα στη Βουλή: «Ντροπή σας» - «Η ντροπή είναι δική σας»

Πόρτο Χέλι: Νέα γυναικοκτονία - Σκότωσε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε

Ελπίδες από χάπι σε πειραματικό στάδιο: Μειώνει δραστικά νοσηλείες και θανάτους από κορονοϊό

«Vor V Zakone»: Χειροπέδες σε διαβόητους μαφιόζους – Κλοπές, διαρρήξεις και ξέπλυμα χρήματος – Είχαν μέχρι και… Luis Vuitton

Παρίσι: Μπήκαν ληστές στο πολυτελές ξενοδοχείο που μένει ο Λιονέλ Μέσι

Διαβάστε ακόμη

Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στη γέφυρα του Ρίου – Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες

Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας

Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του – Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ

Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • κλιματική κρίση
  • πυρκαγιές
  • Ταμείο Ανάκαμψης
  • Κίνημα Αλλαγής
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr