• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ταυτοποιήθηκε ο «πεινασμένος» διαρρήκτης – Εισέβαλλε στο Δημαρχείο Σαρωνικού και έφαγε τρόφιμα που βρήκεΜετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτωνΑπόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   08.11.2021 19:01
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Πλεύρης: Fake news Τσίπρα ότι δεν λειτουργούν οι ΜΕΘ στο «Ιπποκράτειο»📌 Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Στα ύψη η κόντρα Πλεύρη - ΣΥΡΙΖΑ για ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / INTIME
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / INTIME

Δριμεία πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Θάνο Πλεύρη και τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με φόντο το Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και τις ΜΕΘ. 

Αφορμή υπήρξε η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νοσοκομείο της πόλης το πρωί της Δευτέρας ώστε να εξετάσει ιδίοις όμασι την κατάσταση που επικρατεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 08.11.2021 12:41
Μητσοτάκης σε επιχειρηματίες της εστίασης: Δεν θα ξανακλείσουμε - Οι εμβολιασμένοι δεν θα στερηθούν τις ελευθερίες τους
Ελλάδα | 08.11.2021 16:11 
Θεσσαλονίκη: Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Η κάθε εφημερία χειρότερη από την προηγούμενη
Πολιτική | 08.11.2021 16:22
Τσίπρας: Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία, ας αποχωρήσει για να σώσουμε όσους μπορούμε
Πολιτική | 08.11.2021 17:41
Πλεύρης: Fake news Τσίπρα ότι δεν λειτουργούν οι ΜΕΘ στο «Ιπποκράτειο»

Στη συνέχεια σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κατήγγειλε τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού αναφέροντας χαρακτηριστικά για το Ιπποκράτειο, ότι «επισκέφθηκα ένα Νοσοκομείο που έχει 4 συμπολίτες μας διασωληνωμένους εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Και μια πόλη όπου έχει γίνει δωρεά 18 κλινών ΜΕΘ από την Επιτροπή 2021 και αυτές οι κλίνες δεν μπορούν να λειτουργήσουν γιατί δεν υπάρχει προσωπικό. Αναρωτιέμαι, έχουν περάσει δύο χρόνια, δεν μπορούσε η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την ανάγκη να προχωρήσει σε προσλήψεις γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων και υγειονομικού προσωπικού»

Τη σκυτάλη πήρε ο Θάνος Πλεύρης ο οποίος από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για fake news, αναφέροντας ότι «υπήρχαν 20 ΜΕΘ και σήμερα έχει 46 κλίνες ΜΕΘ, και δεν υπάρχουν οι 18 που ψευδέστατα λέει ότι δε λειτουργούν. Εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται στις κλίνες που λέει ότι δε λειτουργούν».

Στη δήλωση του υπουργού Υγείας, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε έντονο ύφος αναφέροντας ότι ο υπουργός «παραληρεί» και ζήτησε να απαντήσει, ο Θάνος Πλεύρης, στις δηλώσεις της Mίνας Γκάγκα σχετικά με την επάρκεια του αριθμού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ.  

Σε οξύ ύφος απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Θάνο Πλεύρη αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι ο υπουργός «παραληρεί» και ζήτησε να απαντήσει, ο Θάνος Πλεύρης, στις δηλώσεις της Mίνας Γκάγκα σχετικά με την επάρκεια του αριθμού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ.  Μάλιστα στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει με σκληρές εκφράσεις εναντίον του κ. Πλεύρη, σημειώνοντας: «Ανίκανος, ψεύτης, αλλά και επικίνδυνος, όσο παραμένει στη θέση του Υπουργού Υγείας, εν μέσω πανδημίας, τόσο περισσότερο θα μεγαλώνει ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή». 

Πλεύρης: Fake news Τσίπρα ότι δεν λειτουργούν οι ΜΕΘ στο «Ιπποκράτειο»

Για ψευδή ανάρτηση κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος νωρίτερα είχε καταγγείλει ότι 18 κλίνες ΜΕΘ δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Υπήρχαν 20 ΜΕΘ και σήμερα έχει 46 κλίνες ΜΕΘ, και δεν υπάρχουν οι 18 που ψευδέστατα λέει ότι δε λειτουργούν. Εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται στις κλίνες που λέει ότι δε λειτουργούν», τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Υγείας.

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης ενώ στην ανάρτησή του έκανε λόγο για το νοσοκομείο Παπανικολάου ενώ προσέθεσε ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέπτεται τα νοσοκομεία που είχαν εφημερία, πράγμα που σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων θα «είναι καταπονημένα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Την ίδια ώρα, τον κατηγόρησε για «λαϊκισμό», λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του για το τι άφησε όταν παρέδωσε την εξουσία.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Αντί να παραληρεί στη Βουλή ο Υπουργός του «δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους ανεμβολίαστους», κ. Πλεύρης, καλό θα ήταν να απαντήσει στις ίδιες τις δηλώσεις της αναπληρώτριας Υπουργού του.

Η κα Γκάγκα παραδέχθηκε, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, πως «σε λίγο θα διαλέγουμε αν θα νοσηλευτεί ασθενής με κορονοϊό ή με εγκεφαλικό» και πως δεν μας λείπουν οι υποδομές σε ΜΕΘ, αλλά «δεν έχουμε ούτε παραπάνω νοσηλευτικό, ούτε ιατρικό προσωπικό».

Την ώρα, λοιπόν, που και πάλι δεκάδες ασθενείς νοσηλεύονται και κάποιοι χάνουν τις ζωές τους εκτός ΜΕΘ, ο κ. Πλεύρης καλό θα ήταν να ζητήσει μια συγνώμη παρά να κουνάει το δάχτυλο.

Να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό ακόμη και τώρα, και όχι να παίζει τις μουσικές καρέκλες με εξουθενωμένους υγειονομικούς και κρατώντας κλειστές κλίνες ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού και στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα.

Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο κ. Πλεύρης; Ανίκανος, ψεύτης, αλλά και επικίνδυνος, όσο παραμένει στη θέση του Υπουργού Υγείας, εν μέσω πανδημίας, τόσο περισσότερο θα μεγαλώνει ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή.

Διαβάστε ακόμη

Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια

Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων

Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί

Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • υπουργείο Υγείας
  • πανδημία
  • Θάνος Πλεύρης
  • Κορονοϊός
  • αξιωματική αντιπολίτευση
  • Αλέξης Τσίπρας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr