• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η απόφαση για κλείσιμο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης διχάζει τους αγρότες - Τι λένε στο ethnos.grΤσιάρας στο OPEN: «Δίνουμε όσα περισσότερα μπορούμε να δώσουμε στους αγρότες - Λύση χωρίς διάλογο δεν θα βρούμε»Ειδική σύνταξη 1.700 ευρώ τον μήνα για τους πληγέντες σε Μάτι και Μάνδρα - Τι προβλέπουν οι ρυθμίσειςΗ Paramount αντεπιτίθεται στο Netflix με 108 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Warner Bros.
δημοφιλές τώρα: Προκλητικές δηλώσεις Σιμόπουλου για τους αγρότες - «Η κυβέρνηση εκβιάζεται από τα μπλόκα»
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   15.11.2021 09:38
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Υπουργείο Εξωτερικών: Το μήνυμα για την επέτειο παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(Associated Press)
(Associated Press)

Μήνυμα για την 38η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους από τα Κατεχόμενα της Κύπρου στέλνει το υπουργείο Εξωτερικών. Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο καταγγέλλει τη στάση της Τουρκίας, αναφέροντας ότι «εξακολουθεί να αποτελεί τη μόνη χώρα που αγνοεί επιδεικτικά τη ρητή καταδίκη από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών» και καταλήγει ότι, η χώρα μας, «θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Η επέτειος αυτή υπενθυμίζει για 38η συνεχή χρονιά την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών Αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαίου.

Η Τουρκία δυστυχώς εξακολουθεί να αποτελεί τη μόνη χώρα που αγνοεί επιδεικτικά τη ρητή καταδίκη της ανακήρυξης της εν λόγω παράνομης και αποσχιστικής οντότητας από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με τις Αποφάσεις 541/1983 και 550/1984.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κόσμος | 14.11.2021 20:27
Βρετανία: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από έκρηξη αυτοκινήτου στο Λίβερπουλ
Κόσμος | 15.11.2021 08:39
ΕΕ: Νέες κυρώσεις προς τη Λευκορωσία

Στη διαρκή περιφρόνηση, από πλευράς Τουρκίας, των ανωτέρω Αποφάσεων και του Διεθνούς Δικαίου έχουν προστεθεί οι παράνομες τουρκικές προσπάθειες για τη δημιουργία νέων τετελεσμένων στα Βαρώσια, κατά σαφή παράβαση της Απόφασης ΣΑ 789/1992, οι παραβιάσεις  στις Kυπριακές θαλάσσιες ζώνες, καθώς και η εμμονή σε απαράδεκτες αξιώσεις για δήθεν «λύση» δύο κρατών, εκτός του πλαισίου των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, καθώς και για την επίλυση του Κυπριακού και την επανένωση της Mεγαλονήσου στη βάση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Μια Νήσος ενωμενη, απαλλαγμένη από κατοχικά στρατεύματα και από το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων».

Διαβάστε ακόμη

Ο «χάρτης των μπλόκων» σε όλη την Ελλάδα: Κλιμακώνουν την «εξέγερση» οι αγρότες - Ενισχύουν τις κινητοποιήσεις σε δρόμους, λιμάνια και τελωνεία

«Η κυβέρνηση εκβιάζεται από τα μπλόκα»: Προκλητικές δηλώσεις Σιμόπουλου για τους αγρότες

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών φέρνει το 2026 – Η κρίσιμη επιλογή του Ιανουαρίου

Ο Βαλάντης εκνευρίστηκε με τους μουσικούς του και τους «έφτυσε» επί σκηνής - Δείτε βίντεο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • υπουργείο Εξωτερικών
  • Τουρκία
  • Κύπρος
  • Ψευδοκράτος
  • επέτειος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr