Αχτσιόγλου για μέτρα στήριξης: Κυβερνητική αδιαφορία στον αυτόματο πιλότο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, επισήμανε ότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης δε βοηθούν ουσιαστικά ούτε τις επιχειρήσεις, ούτε τους εργαζόμενους.
«Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζόμενους επαναλαμβάνουν την αποτυχημένη συνταγή των ανεπαρκών μέτρων όλου του προηγούμενου διαστήματος.
Καθίστανται, δε, ακόμα πιο προβληματικές σε περιβάλλον εκτίναξης του πληθωρισμού. Οι εργαζόμενοι που τίθενται σε αναστολή υποχρεώνονται, εν μέσω σαρωτικού κύματος ακρίβειας, να βγάλουν τον μήνα με ελάχιστα χρήματα. Τα φορολογικά χρέη απλώς μετατίθενται για έναν μήνα και σωρεύονται χωρίς καμία ελάφρυνση. Το περιορισμένο πρόγραμμα ενίσχυσης μέσω ΠΔΕ επ’ ουδενί δεν εξισορροπεί το μέγεθος της ζημιάς που υφίστανται οι επιχειρήσεις, σε συνδυασμό μάλιστα με τις τεράστιες ανατιμήσεις στην ενέργεια.
Δύο τινά ισχύουν για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Είτε επαναλαμβάνει τα ίδια, αυταπατώμενη ότι θα φέρει διαφορετικό αποτέλεσμα, είτε απλώς δεν την ενδιαφέρει.
Όπως και να ‘χει, οι ευθύνες της καθημερινά διογκώνονται. Τα εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται στον αυτόματο πιλότο», ανέφερε.
Δύο συλλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού - Πώς διέφυγε ο κρατούμενος
«Δεν μπορώ να ανασάνω, με έχει μαχαιρώσει» - Οργή στη Βρετανία με το βίντεο λίγο πριν τον θάνατο 18χρονου
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Σοκάρουν τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής - Με 45 μαχαιριές σκότωσε την 39χρονη ο δράστης
Η ανασκαφή του αιώνα στη Γαλλία: Η Παναγία των Παρισίων μετατράπηκε σε αρχαιολογικό χώρο - Τα παράξενα ευρήματα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



