Πέθανε η Μίκα Κουτσιλέου
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, η πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μαρία-Νίκη (Μίκα) Κουτσιλέου. Η Μίκα Κουτσιλέου άφησε την τελευταία της πνοή στον «Ευαγγελισμό» όπου και νοσηλευόταν.
Ποια ήταν η Μίκα Κουτσιλέου
Η Μίκα Κουτσιλέου υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, από την πρώτη σύνθεσή της έως το 2000, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική.
Στενή συνεργάτης του Γιώργου Γεννηματά διετέλεσε επίσης Ειδική Γραμματέας Πρόνοιας (1985-89), καθώς και μέλος της αρχικής ομάδας σχεδιασμού του ΕΣΥ, ως σύμβουλος του Παρασκευά Αυγερινού.
Σημαντική μορφή του φεμινιστικού κινήματος στην Ελλάδα, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών.
Στον επαγγελματικό στίβο διέπρεψε ως δικηγόρος, ενώ υπήρξε μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και νομική του σύμβουλος.
Ήταν παντρεμένη με τον δικηγόρο Γιάννη Κουλαξή με τον οποίον και απέκτησε δύο γιους.
«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



