• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας: Βρέθηκε χειροβομβίδα σε μπαλκόνι στην Κυψέλη - Τρεις συλλήψειςΝέο διπλωματικό αδιέξοδο μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν: Απορρίφθηκε η πρόταση της Τεχεράνης για άνοιγμα του ΟρμούζΓια απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ κατηγορείται ο δράστης της ένοπλης επίθεσης - «Διαρκής φόβος για πολιτική βία»Μουρτζούκου: «Αυτές σκότωσαν τον Παναγιωτάκη - Τον βάζαν μέσα στο πλυντήριο»
δημοφιλές τώρα: Φωνή Λογικής: Στο Ευρωκοινοβούλιο η υπόθεση με τις καταγγελίες για πλαστές υπογραφές - Άρση ασυλίας...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   24.05.2022 07:12
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για εκλογή γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής – Τα σενάρια

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Στιγμιότυπο από το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Στιγμιότυπο από το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Γραμματέα του κόμματος θα εκλέξει την ερχόμενη Κυριακή η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να μην έχει αποσαφηνίσει ακόμη τις προθέσεις του αν και υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το σενάριο διατήρησης στο συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο του σημερινού γραμματέα Δημήτρη Τζανακόπουλου βρίσκεται στο τραπέζι.

Εκλογή γραμματέα ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια 

Εκ παραλλήλου σε επίπεδο εσωκομματικών συζητήσεων διακινούνται σενάρια είτε για επιλογή γυναίκας γραμματέα είτε για επιλογή ενός πασοκογενούς στελέχους που θα “κλειδώσει” την διαδικασία της διεύρυνσης.

Έχει τη σημασία του το εάν στις εσωτερικές συζητήσεις που θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα παρουσιάσει μία συνολικότερη πρόταση και για τα κεντρικά όργανα του κόμματος και την ανάθεση αρμοδιοτήτων ή εάν θα θελήσει να προχωρήσει σε αλλαγές και στους τομείς της κοινοβουλευτικής ομάδας με αναδιανομή ρόλων ή είσοδο στους τομείς και άλλων βουλευτών.

Όλα αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μετά την εκλογή του γραμματέα την Κυριακή οπότε και ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει επισήμως την πρότασή του. Τα μηνύματα που έστειλαν οι κάλπες για την Κεντρική Επιτροπή των 300 μελών δείχνουν τον δρόμο τόσο μίας ηλικιακής ανανέωσης όσο και μίας συνολικότερης τάσης για αλλαγές που ενδεχομένως να δώσουν και το στίγμα της ηγεσίας για μία νέα ηγετική ομάδα που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο δρόμο για τη μάχη των εκλογών.

Στο μεταξύ την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) η οποία και θα ασχοληθεί με τις ενστάσεις που κατατέθηκαν (περί τις 20) για την Κεντρική Επιτροπή. Η πλειονότητα αυτών αφορά είτε αιτήματα επανακαταμέτρησης σταυρών είτε την εφαρμογή της ποσόστωσης για την διεύρυνση. Σημειωτέον πως με βάση τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ισχύει η ποσόστωση του 20% για τα μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Εκλογή γραμματέα ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια

Διαβάστε ακόμη

Κατάργηση του γάμου ομοφύλων ζητά ο Χρυσομάλλης: «Aνοίξαμε την κερκόπορτα του άκρατου δικαιωματισμού»

Οργή για την κακοποίηση ηλικιωμένου στη Χίο: Του έδενε τα χέρια και τον χτυπούσε στο κεφάλι

Επιβεβαιώνεται η ψυχρή εισβολή την Πρωτομαγιά - Ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες

Μουρτζούκου: «Αυτές σκότωσαν τον Παναγιωτάκη - Τον βάζαν μέσα στο πλυντήριο»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κεντρική Επιτροπή
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Αλέξης Τσίπρας
  • ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr