• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραμπ σε Ιράν: Παραδοθείτε άνευ όρων και μετά θα επιλέξουμε τον νέο ηγέτηΤρία χρόνια μετά κατάσχονται όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξαν οι πραγματογνώμονες στα ΤέμπηΚαρέ καρέ η επίθεση του Ισραήλ στο καταφύγιο του Χαμενεΐ - «Το ισοπεδώσαμε με 100 βόμβες»ΕΛΤΑ: Κλείνουν και μεταφέρονται σε πρακτορεία άλλα επτά ταχυδρομεία
δημοφιλές τώρα: Εθνική Τράπεζα: Η δωρεάν υπηρεσία που καταργεί από 1/4 - Το SMS που λαμβάνουν οι πελάτες
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   06.01.2023 22:43
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Μέσα στον Ιανουάριο οι συμβάσεις για τους Spike NLOS

Παναγιωτόπουλος: Εκνευρίζεται ο Ερντογάν που αναβαθμίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ / EUROKINISSI)
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ / EUROKINISSI)

Για την τουρκική προκλητικότητα, την αναβάθμιση του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και την αμυντική διπλωματία μίλησε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Real FM.

Δύο είναι οι άξονες αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας, όπως επεσήμανε: Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων και η προώθηση της Αμυντικής Διπλωματίας μέσω των ισχυρών συμμαχιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κόσμος | 06.01.2023 20:48
«Απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά οι συνεχείς απειλές κατά της Ελλάδας» - Αυστηρό μήνυμα Μενέντεζ σε Ερντογάν

«Αν αυτό εκνευρίζει την Τουρκία, λυπούμαι αλλά προβλέπω ότι ο εκνευρισμός αυτός θα ενταθεί γιατί θα γίνουν κι άλλα και στα δύο αυτά επίπεδα. Εμείς έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων ως ο πάροχος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή όχι ως ο ταραχοποιός ή ο αναθεωρητής της περιοχής» τόνισε.

Μέσα στον Ιανουάριο οι συμβάσεις για τους Spike NLOS

Ο υπουργός προανήγγειλε την υπογραφή των συμβάσεων μέχρι το τέλος Ιανουαρίου για τα ισραηλινά πυραυλικά συστήματα Spike NLOS. Για τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις, ανέφερε: «Έγινε μια αργόσυρτη διαπραγμάτευση για ένα σύνθετο οπλικό σύστημα που έχει εφαρμογή και σε οχήματα στρατού ξηράς και σε ελικόπτερα. Είναι τρεις διαφορετικές συμβάσεις με διαφορετικές τεχνικές προδιαγραφές. Είναι σύστημα που έχουν ανάγκη οι ΕΔ, τις εισηγήσεις των επιτελείων ακούμε, βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των υπογραφών. Μέσα στον Ιανουάριο άντε αρχές Φεβρουαρίου θα έχουμε τελειώσει. Θα έχουμε υπογράψει τις συμβάσεις. Από εκεί και πέρα τρέχει ο χρόνος μετά τη συμβασιοποίηση για την παράδοση. Όπως είπα είναι ένα σύστημα που έχουν απόλυτη ανάγκη οι Ένοπλες Δυνάμεις. Εκεί που υπήρχε η απόλυτη έρημος η μια διαπραγμάτευση διαδέχεται την άλλη. Αυτό φωνάζει από μόνο του. Δική μου υποχρέωση όσο πλησιάζουμε στην προεκλογική περίοδο να το επικοινωνούμε και στον κόσμο».

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τους εξοπλισμούς, τόνισε: «Κάναμε αυτό που έπρεπε να γίνει για τις ΕΔ. Δεν διακριθήκαμε μέσω αδράνειας αλλά υπεδραστηριότητας. Προτιμώ να λογοδοτήσω για την υπογραφή σε μια σύμβαση που έβαλα – αν και όλα έχουν γίνει διαφανώς – παρά για κάτι που δεν έκανα. Τελικά το πρόβλημα στο εξοπλιστικό της χώρας προκύπτει γιατί κάποιοι δεν έκαναν τίποτα, ενώ θα μπορούσαν. Δεν ήμασταν εμείς, αλλά αυτοί που σήμερα μας κουνούν το δάχτυλο. Όσο έρχεται η προεκλογική περίοδος, αυτό θα το εξηγήσω με λεπτομέρειες. Όχι να μας εγκαλούν αυτοί που δεν έκαναν τίποτα, σε αυτούς που έφεραν κοσμογονία εξεγείροντας και τους γείτονές μας. Ο κόσμος βλέπει με πολύ ευνοϊκό μάτι όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια».

Τέλος αναφερόμενος στα μισθολογικά και τα συνταξιοδοτικά ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, σημείωσε: «Λύνουμε μια σειρά προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Εισάγουμε διατάξεις που βελτιώνουν τη λειτουργία της Εθνοφυλακής, παίρνουμε κάποια μέτρα για τους απόστρατους.Υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα για το προσωπικό, το νομοσχέδιο είναι στη διαβούλευση, έρχεται για ψήφιση 15 με 16 Ιανουαρίου στη Βουλή»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • «Απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά οι συνεχείς απειλές κατά της Ελλάδας» - Αυστηρό μήνυμα Μενέντεζ σε Ερντογάν
  • Βασίλης Τόπαλος: «Στη ΓΑΔΑ μας ρώτησαν αν κάποιος τον χτύπησε με λοστό» - Τι λέει για το σπάρινγκ ο πυγμάχος που τον βρήκε αναίσθητο
  • Politico: H μετάλλαξη Kraken θα έρθει στην Ευρώπη... αλλά όχι τώρα - Σε ποιες χώρες έχει ήδη εντοπιστεί και πόσο πιθανό είναι να προκαλέσει έξαρση στη γηραιά Ήπειρο
  • Stranger Things: Coming out έκανε ο ηθοποιός Noah Schnapp - Ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος
  • Πληθωρισμός: Νέο φρένο τον Δεκέμβριο με 7,6% στην Ελλάδα και 9,2% στην Ευρωζώνη - Επιμένει η ακρίβεια
Διαβάστε ακόμη

Το Ιράν προειδοποιεί την Ευρώπη: Θα είστε νόμιμοι στόχοι για αντίποινα αν μπείτε στον πόλεμο

Τρία χρόνια μετά κατάσχονται όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξαν οι πραγματογνώμονες στα Τέμπη

Απάτες με κρυπτονομίσματα: Κέρδη μαμούθ 14,5 εκατ. ευρώ - Ο ambassador, ο leader και ο founder’s council

Η αποθέωση για τον Μπραντ Πιτ στην πλατεία Κοτζιά και το «hello guys» του διάσημου ηθοποιού

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Τουρκία
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
  • Νίκος Παναγιωτόπουλος
  • ειδήσεις τώρα
  • Ένοπλες Δυνάμεις
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr