• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συναγερμός στα Καλύβια για σακούλα με εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από αυτοκίνητοΔικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος νέος πρόεδρος - Πήρε 61% στον δεύτερο γύροΤρομακτικό τροχαίο στην Αμφίκλεια: Συγκρούστηκαν δύο νταλίκες και ένα ΙΧΕπιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου
δημοφιλές τώρα: Τραγωδία στην Κρήτη: Στα χέρια των διασωστών ξεψύχησε ο 40χρονος περιπατητής - «Θα μπορούσε να...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   24.03.2023 14:29
Newsroom
Newsroom

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές: Ξεκάθαρες εξηγήσεις για τη διπλή παρακολούθηση Σίφορντ από ΕΥΠ και Predator

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Eurokinissi
Eurokinissi

Ερώτηση για την πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη «να δώσουν ξεκάθαρες εξηγήσεις, σχετικά με τη διπλή παρακολούθηση της κ. Seaford από ΕΥΠ και Predator, εξαιτίας της διαρροής των στοιχείων εμβολιασμού της» κατέθεσαν 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην ερώτηση, με πρώτους υπογράφοντες τους τομεάχρες του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση (Διαφάνειας) και Μάριο Κάτση (Ψηφιακής Πολιτικής), ζητούν να μάθουν σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για τη διερεύνηση της από 26/1/2023 σχετικής καταγγελίας τους στη Βουλή. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όταν πριν από δύο μήνες ο κ. Ραγκούσης είχε καταγγείλει στη Βουλή παρακολούθηση πολίτη, με επιμολυσμένο SMS με στοιχεία εμβολιασμού, «ο κ. Πιερρακάκης έσπευσε προκλητικά να αποδώσει την καταγγελία σε σενάρια συνωμοσιολογίας».

«Ακολούθως, με το από 20.3.2023 δημοσίευμα, που δεν έχει διαψευσθεί από την κυβέρνηση, ούτε από την ΕΥΠ, το Documento επικαλούμενο ασφαλείς πληροφορίες, αναφέρει πως η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) διενέργησε πριν από περίπου ένα μήνα έλεγχο στον πάροχο τηλεπικοινωνίας Vodafone. Σκοπός του ελέγχου ήταν να διαπιστωθεί κατά πόσο η Αμερικανίδα πολίτης Άρτεμις Σίφορντ βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα που είχε υποβάλει στην ΑΔΑΕ η ίδια, μετά την αποκάλυψη το Documento στις 13 Νοεμβρίου 2022, ότι περιλαμβανόταν μεταξύ των πολλών προσώπων που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση, μέσω του παράνομου λογισμικού Predator, καθώς της εστάλη ως δεύτερη υπενθύμιση ένα link, που προσομοίαζε στο πρώτο αυθεντικό, που σχετιζόταν με τον εμβολιασμό, όπως αυτά που εστάλησαν σε όλους τους Έλληνες πολίτες, μέσω της επίσημης πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Εν συνεχεία, η 'Αρτεμις Σίφορντ κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την παρακολούθησή της με το Predator».

Αναφέρεται επίσης ότι «το γεγονός ότι και η ΕΥΠ την παρακολουθούσε και μάλιστα η εισαγγελική εντολή παρακολούθησής της έλαβε 6 παρατάσεις, αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι το Predator δεν λειτουργούσε για τις υπηρεσίες κάποιων ιδιωτών, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν ο πρωθυπουργός, αλλά για τον ίδιο. Μάλιστα, την ανωτέρω αποκάλυψη του Documento επιβεβαιώνει το από 23.3.2023 ρεπορτάζ των New York Times, το οποίο κάνει εκτεταμένη αναφορά και στις πολιτικές διαστάσεις της υπόθεσης των υποκλοπών και μεταξύ άλλων αναφέρει: «H ταυτόχρονη υποκλοπή του τηλεφώνου [σ.σ. της Σίφορντ] από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών και ο τρόπος με τον οποίο αυτό χακαρίστηκε δείχνουν ότι η υπηρεσία κατασκοπείας και όποιος της εμφύτευσε το κακόβουλο λογισμικό, γνωστό ως Predator, λειτουργούσαν συμπληρωματικά».

Δεδομένου ότι οι New York Times καταλήγουν στο αυτονόητο συμπέρασμα, ότι ΕΥΠ και Predator συνδέονται από ένα κοινό κέντρο, το οποίο δεν μπορεί να είναι άλλο από το Μέγαρο Μάξιμου και οι ανωτέρω περιγραφόμενες πράξεις παραβιάζουν oι διατάξεις του ν. 5002/2022», οι Τομεάρχες ρωτούν τον κ. Υπουργό, «πώς και σε ποιους παρείχαν πρόσβαση στα στοιχεία και τα ραντεβού εμβολιασμού της Άρτεμις Σίφορντ, από τη στιγμή που τα εν λόγω στοιχεία ήταν σε γνώση μόνο του κρατικού μηχανισμού, και συγκεκριμένα μπορούσαν να προέλθουν αποκλειστικά και μόνο από τη βάση ψηφιακών δεδομένων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

Επιπλέον ζητούν από τον κ. Πιερρακάκη να επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τα δημοσιεύματα του Documento και των New York Times αναφορικά με το πεδίο αρμοδιότητάς του. Τέλος, ρωτούν τον υπουργό σε ποιες ενέργειες διερεύνησης της από 26 Ιανουαρίου 2023 καταγγελίας τους στη Βουλή, έχει προχωρήσει κι αν έχει απευθυνθεί επισήμως στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και στην Εισαγγελία Αθηνών, ενώ ζητούν τους σχετικούς αριθμούς πρωτοκόλλου και τα έγγραφα που αποδεικνύουν τις ενέργειές του αυτές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Μεγάλες απώλειες για την Deutsche Bank - «Βουτιά» για τις τραπεζικές μετοχές
  • Ολική καταστροφή του εστιατορίου που τυλίχθηκε στις φλόγες στη Νέα Σμύρνη - Οι μαρτυρίες για εμπρησμό και η πρώτη δήλωση της συνιδιοκτήτριας 
  • Αποσύρεται από τη Συρία ο τουρκικός στρατός; Τα σενάρια και ο ρόλος του Άσαντ
  • Αναβάλλει το ταξίδι του στη Γαλλία ο βασιλιάς Κάρολος εν μέσω των ιστορικών διαδηλώσεων
  • Αστεροειδής που μπορεί να εξαλείψει ολόκληρη πόλη περνάει «ξυστά» από Γη και φεγγάρι - Μπορεί να φτάνει τα 90 μέτρα!
  • Καύσιμα: Λουκέτο έως 90 ημέρες σε βενζινάδικα για νοθεία και πρόστιμα έως 500.000 ευρώ
Διαβάστε ακόμη

Ξεσηκωμός των αγροτών με νέα μπλόκα και αποκλεισμούς - Ο χάρτης με όλες τις κινητοποιήσεις

Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία

Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»

Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΕΥΠ
  • υποκλοπές
  • ειδήσεις τώρα
  • παρακολουθήσεις
  • Predator
  • ΣΥΡΙΖΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr