• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Απόφαση - ντροπή: Έκαναν έξωση σε οικογένεια με παιδί ΑμεΑ στα ΣεπόλιαΜε τρένο από την Αθήνα μεταφέρθηκαν τα εκρηκτικά για τη βόμβα στο ATM στη Θεσσαλονίκη«Φως στο τούνελ» για την Ουκρανία; Το μνημόνιο συμβιβασμών που προτείνει ο Πούτιν και η ειρηνευτική πρωτοβουλία του ΤραμπΤέμπη: Δεύτερη μήνυση κατά του εφέτη ανακριτή από συγγενείς θύματος - «Επιχείρησε να αλλοιώσει καταθέσεις»
δημοφιλές τώρα: Τουρκία: Δικαστική αναγνώριση 71 κληρονόμων του Αμπντουλχαμίτ Β΄ - Διεκδικούν αμύθητη περιουσία
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   19.06.2023 10:57
Newsroom
Newsroom

Εκλογές 2023: Αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Μουσταφά Κατραντζή

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
O Μουσταφά Κατραντζή (Facebook)
O Μουσταφά Κατραντζή (Facebook)

Αποσύρει την υποψηφιότητά από τις εκλογές ο υποψήφιος της ΝΔ στη Ροδόπη, Μουσταφά Κατραντζή, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τη δήλωσή του περί «Τούρκων της Δυτικής Θράκης».  Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Κατραντζή αναφέρει για την παραίτησή του: 

«Η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας».

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας στην εφημερίδα «GUNDEM» και σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα της μειονότητας, ο Μουσταφά Κατραντζή απάντησε: «Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, έχουμε σοβαρά προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα που περίμεναν λύση εδώ και καιρό. Αυτό είναι σίγουρο».

Πετά το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ ο Σκέρτσος

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε την απόσυρση του κ. Κατρανζτή από την εκλογική μάχη, πετώντας το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι οι δύο βουλευτές του στη Ροδόπη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Οζγκιούρ Φερχάτ παραμένουν στις λίστες.

«Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν στις λίστες του και την επομένη των εκλογών μπορεί να κάθονται στα έδρανα της Βουλής μπορούν να μας πουν επιτέλους τι και ποιον εκπροσωπούν»;

Η σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 14 Ιουνίου η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του Μουσταφά Κατραντζή. 

«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία σχετικά με τις δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ κ. Κατραντζή σε τουρκική εφημερίδα, όπου αναφερόμενος στη Μουσουλμανική μειονότητα μιλά για Τούρκους της Δυτικής Θράκης, αποδεικνύει την απύθμενη υποκρισία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη», ανέφερε η κυρία Τσαπανίδου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης προφανώς και γνώριζε αυτές τις δηλώσεις όταν αποφάσιζε να εντάξει για δεύτερη φορά στα ψηφοδέλτιά της ΝΔ τον κ. Κατραντζή» και πως «καμιά κόκκινη εθνική γραμμή που δήθεν παραβιάστηκε από υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι στις έγνοιες του κ. Μητσοτάκη».

Παράλληλα, σημείωσε πως «η μόνη του έγνοια είναι να εκφοβίσει Έλληνες πολίτες για λίγες χιλιάδες ψήφους και να αποφευχθεί η ουσιαστική συζήτηση για το οικονομικό του πρόγραμμα και την καταστροφική διαχείριση του εθνικού συστήματος υγείας από την κυβέρνησή του».

Η κυρία Τσαπανίδου κατέληγε λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης μας έστειλε ένα μήνυμα για το πώς θα κυβερνήσει αύριο» και υπογραμμίζει ότι «έχουμε ευθύνη και δημοκρατικό καθήκον αυτό το μήνυμα του φόβου να μην κυριαρχήσει στις 25 Ιουνίου».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • «Η Αναστάζια βασανίστηκε μέχρι να ξεψυχήσει»: Τι λένε στο ethnos.gr ιατροδικαστικές πηγές για την 27χρονη – Πού εστιάζουν οι έρευνες
  • Σύγχυση με αναφορά Μητσοτάκη για επιστροφή ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ στο υπουργείο Υποδομών: Η εποπτεία είχε μεταφερθεί τον περασμένο Μάρτιο στο υπ. Περιβάλλοντος
  • Οι τρεις τομείς συνεργασίας του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα - Το σχέδιο Μητσοτάκη για την υγεία
  • Επιχείρηση Pastorius: Πως η αποστολή Γερμανών σαμποτέρ να χτυπήσουν τις ΗΠΑ κατέληξε σε φιάσκο – Ο Χίτλερ ήθελε να αυτοκτονήσει από τότε
  • Μισθοί: Πώς θα αυξηθούν οι αποδοχές της μεσαίας τάξης - Γρίφος οι τριετίες
Διαβάστε ακόμη

«Ξεκινάμε αμέσως διαπραγματεύσεις για κατάπαυση πυρός και τέλος στον πόλεμο»: Το πρώτο σχόλιο Τραμπ μετά τη συζήτηση με τον Πούτιν

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Νίκος Γαλανός, σε ηλικία 79 ετών

Η... επετειακή άρνηση της Άγκυρας: Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις δηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων - «Φανταστικοί ισχυρισμοί»

Αντιδράσεις για παραχώρηση τμήματος της παραλίας Καλογριάς για «τουριστική εκμετάλλευση»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΜέΡΑ 25
  • Γιάνης Βαρουφάκης
  • Νίκος Ανδρουλάκης
  • Νέα Δημοκρατία
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Ροδόπη
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Κυριάκος Βελόπουλος
  • ΚΚΕ
  • αποτελέσματα εκλογών 2023
  • Δημήτρης Κουτσούμπας
  • Ελληνική Λύση
  • εκλογές 2023
  • εκλογές
  • Πλεύση Ελευθερίας
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου
  • ΠΑΣΟΚ
  • ειδήσεις τώρα
  • Αλέξης Τσίπρας
  • Κόμμα Νίκη
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr