• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κακοκαιρία Byron: Βροχές και καταιγίδες και σήμερα - Κεντρική Μακεδονία και Δωδεκάνησα στο επίκεντροΏρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότησηΑυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον ΙανουάριοΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες με 6.000 τρακτέρ στους δρόμους - Πώς απαντά η κυβέρνηση
δημοφιλές τώρα: Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   25.06.2023 06:15
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Εκλογές 2023: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η ανατροπή των συσχετισμών📌 Μετά την κάλπη οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023: ΣΥΡΙΖΑ- Το ποσοστό καθορίζει και τις εξελίξεις της επόμενης μέρας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Μία από τις πιο κρίσιμες εκλογικές μάχες είναι η σημερινή για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Για πρώτη ίσως φορά μετά το 2012 η Κουμουνδούρου επικεντρώνει το ενδιαφέρον της όχι στο εάν θα αναδειχθεί ο νικητής της κάλπης αλλά στο ποσοστό που θα συγκεντρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ποσοστό που εν πολλοίς θα καθορίσει και τους όρους με τους οποίους θα συνεχίσει το κόμμα την παρουσία του στο πολιτικό σκηνικό.

Εκλογές 2023: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η ανατροπή των συσχετισμών

Ο δηλωμένος στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η ανατροπή των συσχετισμών ούτως ώστε την επόμενη ημέρα να μπορεί να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον προοδευτικό χώρο και να ανασυνταχθεί ούτως ώστε στην αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση του τόπου.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων 24ώρων δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα κινηθεί κοντά στα ποσοστά της 21ης Μαΐου αποτέλεσμα που θα τού επιτρέψει από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να ασκεί ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι σε μία ΝΔ που όπως λένε στελέχη του επιθυμεί την παντοδυναμία.

Μετά την κάλπη οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Συγχρόνως όμως θα δώσει και στον Αλέξη Τσίπρα τη δυνατότητα να δρομολογήσει τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ώστε “συλλογικά”, όπως συνηθίζει να επαναλαμβάνει να ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον της παράταξης. Ο ίδιος έχει πει σε συνεντεύξεις του πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναστοχαστεί και να πάει σε μία διαδικασία μέσα από την οποία θα επιχειρήσει αποτίμηση και απολογισμό για τα πεπραγμένα του, τί έπραξε σωστά και τί λάθος.

Στις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε πως “και τη Δευτέρα θα είμαστε μαζί”, πως “μαζί θα προχωρήσουμε” και “μαζί θα κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη κυβερνώσα Αριστερά” υποδηλώνοντας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών ότι δεν είναι στις προθέσεις του να αποχωρήσει από την ηγεσία υπό την προϋπόθεση ότι το ποσοστό του κόμματος θα είναι τέτοιο που θα τού δίνει την ευχέρεια των κινήσεων.

Πολλοί εκτιμούν ότι ενδεχομένως να προκηρυχθεί η πραγματοποίηση ενός έκτακτου συνεδρίου προκειμένου να γίνει και απολογισμός αλλά και να καθοριστούν τα ζητήματα της ηγεσίας. Ένα συνέδριο είναι πολύ νωρίς για να γίνει μέσα στον Ιούλιο, εκτιμούν ορισμένοι και ίσως πολύ αργά για να γίνει μετά τον Οκτώβριο οπότε θα γίνουν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε επίμονες ερωτήσεις που τέθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα για το τί θα πράξει από απόψε το βράδυ και έπειτα εκείνος αρνήθηκε να προκαθορίσει τη στάση του. «Δεν συνηθίζω να κάνω hop πριν πηδήξω το χαντάκι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει

Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο

Ανατροπή στη δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω, να μείνει μεταξύ μας»

Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Νέα Δημοκρατία
  • ΚΚΕ
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου
  • Νίκος Ανδρουλάκης
  • εκλογές
  • εκλογές 2023
  • Δημήτρης Κουτσούμπας
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Αλέξης Τσίπρας
  • Πλεύση Ελευθερίας
  • Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023
  • Ελληνική Λύση
  • Κυριάκος Βελόπουλος
  • ΠΑΣΟΚ
  • ειδήσεις τώρα
  • Κόμμα Νίκη
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr