• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τσιάρας για αγρότες: Ανοιχτό κάλεσμα για διάλογο - Τι είπε για τη συνάντηση με βουλευτές της ΝΔΠώς ο Τραμπ μπορεί να «τινάξει στον αέρα» τη συμφωνία Netflix-Warner Bros.Μεγάλη φωτιά σε αγορά στην Αγία Πετρούπολη: Τουλάχιστον ένας νεκρός - Οι πρώτες εικόνεςΗ υπόθεση του «Δότη 7069»: Πώς οι έλεγχοι δεν έπιασαν τον δωρητή σπέρματος με το «γονίδιο του καρκίνου»
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   16.12.2023 06:55
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Το σκαλοπάτι

Προϋπολογισμός: Η στρατηγική Ανδρουλάκη στη Βουλή - «Εργαλείο άσκησης πολιτικής ο πληθωρισμός για τη ΝΔ»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Νίκος Ανδρουλάκης (Eurokinissi)
Νίκος Ανδρουλάκης (Eurokinissi)

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πριν από λίγες ημέρες έθεσε τον πήχη για το ΠΑΣΟΚ στο 15 με 16%. Ένα ποσοστό που με βάση τις δημοσκοπήσεις είναι απόλυτα εφικτό, αλλά όπως λένε από την Χαριλάου Τρικούπη απαιτείται δουλειά και σοβαρή αντιπολίτευση. Σ’ αυτό στοχεύει ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο.

Στο ΠΑΣΟΚ ναι μεν μιλούν για προϋπολογισμό ακρίβειας (έτσι θα τον χαρακτηρίσει και αύριο ο κ. Ανδρουλάκης), ωστόσο παραδοσιακά θα υπερψηφίσουν τις αμυντικές δαπάνες. Πρόκειται για μια διαχρονική παράδοση που ξεκίνησε το 1974 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Αυτό, όμως, όπως λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη «δεν αποτελεί λευκή επιταγή στην εκάστοτε κυβέρνηση όταν εμείς είμαστε στην αντιπολίτευση. Ίσα-ίσα, πάντα το κάνουμε με τον αναγκαίο και πολύ αυστηρό έλεγχο, σεβόμενοι το κάθε ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου».

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ο «πληθωρισμός και η ακρίβεια έχουν γίνει εργαλείο άσκησης πολιτικής για τη ΝΔ», καθώς παρά τα έσοδα και ο προϋπολογισμός του 2024 «επιβαρύνει κυρίως τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους πολίτες». Τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι ενδεικτικά: «ένας στους πέντε Έλληνες δεν μπορεί να κάνει ιατρικές εξετάσεις, την στιγμή που η χώρα να έρχεται δεύτερη στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας». Τα παραπάνω αναμένεται να αναδείξει και ο πρόεδρος του κόμματος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί του προϋπολογισμού την Κυριακή.

Το σκαλοπάτι

Στο μεταξύ, πλέον στη Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για ανάγκη αλλαγής σκηνικού στη διακυβέρνηση της χώρας. Ο δρόμος αυτό περνάει από τις ευρωεκλογές και φτάνει στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν. Οι ευρωεκλογές αποτελούν ένα σκαλοπάτι, που θα οδηγήσεις στους υψηλότερους ορόφους, αρκεί να παραμείνει το κόμμα στη δεύτερη θέση, όπως τουλάχιστον εμφανίζεται δημοσκοπικά.

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη παραδέχονται ότι ο «δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός», αλλά εφόσον επιτευχθούν οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι, τότε θα «πιάσουν» και τους μακροπρόθεσμους. «Θα καλύψουμε το κενό που υπάρχει σήμερα και δημιούργησε η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ», λένε χαρακτηριστικά στελέχη του κόμματος, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για την επόμενη ημέρα.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Στην Εξεταστική ο Γιώργος Ξυλούρης

Οι δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο νέου κόμματος Τσίπρα: Η «Ιθάκη» ως σημείο καμπής σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

Αναγκαστικό restart στο μετρό της Αθήνας: Νέοι συρμοί, αναβαθμίσεις και... καθυστερήσεις

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • προϋπολογισμός
  • ΠΑΣΟΚ
  • ειδήσεις τώρα
  • Βουλή
  • Νίκος Ανδρουλάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr