• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μετωπική Ευρώπης-Ρωσίας μετά τη Λειψία: ΕΕ και ΝΑΤΟ ετοιμάζουν απάντηση - Σιωπηρή στάση από ΗΠΑΣύγκρουση εμπορικών πλοίων στη θάλασσα του Μαρμαρά - Αγνοούνται 10 μέλη πληρώματοςΤραγωδία στην Αίγυπτο: Πολύνεκρο τροχαίο με λεωφορείο στο Σινά - 16 νεκροί και 28 τραυματίεςΡηματική διακοίνωση Άγκυρας σε Αθήνα: «Δε θα επιτρέψουμε αλλαγή του status quo στο Αιγαίο»
δημοφιλές τώρα: ΟΣΥ: Τίτλοι τέλους στην εφαρμογή Safe Bus - Οδηγοί μετακινούνται μέχρι και στη Γραμματεία του...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   29.01.2024 15:38
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Το κόστος μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ

Χαρίτσης για F-35: Εξοργιστικό μία τέτοια συμφωνία να υλοποιείται εν κρυπτώ, η χώρα μας το έχει πληρώσει ακριβά

Ζητά έκτακτη σύγκληση της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Intime News
Intime News
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

«Στο δημόσιο διάλογο στη χώρα μας υπάρχει διαχρονικά ένα ταμπού. Να μην συζητάμε για την κούρσα των στρατιωτικών εξοπλισμών. Και αυτό η χώρα μας έχει πληρώσει πολύ ακριβά», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

«Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην επανάληψη λαθών προηγούμενων δεκαετιών.  Λαθών που οδήγησαν στη χρεοκοπία της χώρας. Διότι μπορεί ο κύριος Μητσοτάκης να πανηγυρίζει για τη συμφωνία για τα F-35, oυδείς όμως γνωρίζει σήμερα ποιο θα είναι τελικά το κόστος που θα επωμιστεί ο Έλληνας φορολογούμενος», σημειώνει ο κ. Χαρίτσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κόσμος | 27.01.2024 13:28 
F-35 vs F-16: Η απόλυτη σύγκριση των δύο ιπτάμενων υπερόπλων - Σε ποιους τομείς είναι ανίκητα τα μαχητικά
Πολιτική | 27.01.2024 11:29
Τι σημαίνει για την Ελλάδα η αγορά των F-35 και τι περιλαμβάνει το δωρεάν πακέτο ενίσχυσης από τις ΗΠΑ

Το κόστος μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ

«Ξεκινήσαμε από τα 3,5 δισεκατομμύρια γα να φτάσουμε στα 9 δισ. ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το τελικό συνολικό κόστος μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ», προσθέτει.

Στη συνέχεια τονίζει ότι «είναι εξοργιστικό μία τέτοια συμφωνία να υλοποιείται εν κρυπτώ, όπως συνηθίζει η σημερινή κυβέρνηση, χωρίς να έχει υπάρξει μία σοβαρή συζήτηση στην Εθνική αντιπροσωπεία. Είναι όμως και εξόχως προβληματικό δυνάμεις της Προοδευτικής, υποτίθεται, αντιπολίτευσης να σύρονται πίσω από τις επιδιώξεις του κυρίου Μητσοτάκη».

«Η Νέα Αριστερά καταθέτει σήμερα επίσημο αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής για να υπάρξει έκτακτη σύγκληση της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας έτσι ώστε ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας να ενημερώσει ενδελεχώς για το περιεχόμενο της επιστολής Μπλίνκεν και το πρόγραμμα στρατιωτικών εξοπλισμών που αυτή περιλαμβάνει», λέει ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

«Η στάση της Νέας Αριστεράς να μην δώσει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση για τα εξοπλιστικά προγράμματα κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2024 δικαιώνεται απολύτως. Δεν θα επιτρέψουμε να φορτωθούν οι επόμενες γενιές το δυσθεώρητο κόστος μιας ασαφούς και θολής συμφωνίας. Όχι ξανά», αναφέρει καταληκτικά ο κ. Χαρίτσης.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Μάθιου Πέρι: Η ζωή πίσω από τον Τσάντλερ γίνεται ντοκιμαντέρ στο Netflix

Σύγκρουση πλοίων στο Μαρμαρά: T-bone και αιφνίδια βύθιση - Τι εξετάζουν οι Αρχές, αναζητούν ακόμη τους 10 ναυτικούς

Στον ανακριτή οι τρεις συλληφθέντες για το νεκρό βρέφος στην Κυψέλη - «Προσπαθούσα να σπάσω τον πάγο με το μαχαίρι» ισχυρίστηκε ο 43χρονος

Σε τρεις δόσεις τα μέτρα της ΔΕΘ 2026 - Τι μπαίνει στο πακέτο της Θεσσαλονίκης

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Αλέξης Χαρίτσης
  • F-35
  • ειδήσεις τώρα
  • Νέα αριστερά
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr