• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μεγάλο δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη - Δείτε εικόνεςΑπόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του ΠαναγόπουλουΚόντρα Τζανακόπουλου - Καιρίδη: «Μήπως να μου δώσετε έξι νούμερα μπας και κερδίσω κάνα Τζόκερ;» - «Δεν μας παρατάς, δημαγωγέ!»Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία κατά του Αχιλλέα Μπέου και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου Βόλου
δημοφιλές τώρα: Δημοσκόπηση Interview: Στο 30,8% η ΝΔ - Στο πλευρό των αγροτών το 76% των ερωτηθέντων
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   30.04.2024 07:09
Κατερίνα Κοκκαλιάρη
Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Πολιτικό ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Στόχος η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση

Ευρωεκλογές 2024 - Νέα Δημοκρατία: «Σπριντ» 40 ημερών μέχρι τις κάλπες - Η ατζέντα που βάζει μπροστά ο Μητσοτάκης και τα γαλάζια διλήμματα

Από το Μαξίμου επενδύουν σε ένα θετικό αφήγημα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Μητσοτάκης από Δροσιά- Eurokinissi (gallery)
Μητσοτάκης από Δροσιά- Eurokinissi (gallery)

Σε τριπλή κατεύθυνση «κοιτά» η Νέα Δημοκρατία στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές: στο κοινό των αναποφάσιστων, σε κεντρώους ψηφοφόρους που ταλαντεύονται και σε δεξιούς ψηφοφόρους που σκέφτονται μια ψήφο διαμαρτυρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 29.04.2024 23:15
Μαρινάκης: «Οι ποινές για το Μάτι αποφασίστηκαν υποχρεωτικά με τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Με τις κάλπες του Ιουνίου να έρχονται όλο και πιο κοντά από το γαλάζιο στρατόπεδο ανεβάζουν ταχύτητες με στόχο να πετύχουν το μέγιστο ποσοστό συσπείρωσης και στόχος είναι να μπει μπροστά μία ατζέντα μεταρρυθμίσεων.

Από το Μαξίμου επενδύουν σε ένα θετικό αφήγημα και χθες συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο το ειδικό μπόνους παραγωγικότητας για τους δημόσιους υπαλλήλους, που θα μπορούν να λάβουν χρηματική ανταμοιβή έως το 15% του ετήσιου βασικού μισθού τους. Το θέμα των μισθών είναι άλλωστε ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα και υπενθυμίζεται πως αυτό τον μήνα μπήκε σε εφαρμογή και η αύξηση  του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Σήμερα ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης και όπως τόνισε  χθες στο υπουργικό συμβούλιο στόχος είναι να βελτιωθεί ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης κατά 30% μέχρι το 2027. Από την κυβέρνηση εκπέμπουν το μήνυμα πως δεν έχουν κατεβάσει μολύβια στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές και στόχος είναι να τρέξουν μια σειρά δράσεων που έχουν ανακοινωθεί.

Πυρά εκτοξεύονται στα κόμματα της αντιπολίτευσης για ακοστολόγητες προτάσεις, με τους «γαλάζιους» να σημειώνουν πως δεν υπάρχει σοβαρή εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. «Στα «λεφτόδεντρα», τα οποία βλέπω ότι φυτρώνουν με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα στον κήπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειδικά, και στις ακοστολόγητες υποσχέσεις των αντιπάλων μας, εμείς οφείλουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας» σημείωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός πως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην εκτίμηση ψήφου δίνουν στη Νέα Δημοκρατία ποσοστό πάνω από το 33 % (που είχε η Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες ευρωεκλογές). Ωστόσο αναγνωρίζεται πως δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και υπογραμμίζεται εμφατικά πως χρειάζεται οι πολίτες να στείλουν καθαρό  μήνυμα  για συνέχιση της πορεία της χώρας στις ευρωεκλογές. Το δίλημμα λοιπόν που μπαίνει στους ψηφοφόρους λίγες εβδομάδες πριν τις κάλπες είναι σταθερότητα ή επιστροφή σε περιπέτειες.

Στόχος η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση

Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός σημείωσε πως πρέπει  να αξιοποιηθεί ο χρόνος μέχρι τις ευρωεκλογές για «να εξηγήσουμε με απλά λόγια στους συμπολίτες μας τις περιπέτειες που μπορούν να φέρουν η αποχή από τη μία, μια άστοχη, επιπόλαιη επιλογή από την άλλη, χωρίς να αφήνουμε τα ψέματα της αντιπολίτευσης να δηλητηριάζουν τους πολίτες, ούτε τα επιμέρους παράπονα -που πάντα υπάρχουν- να θολώνουν τη συνολική πορεία του τόπου». Σημείωσε δε πως « οδηγοί μας πάντα είναι τα ρήματα «ακούμε» και «προσπαθούμε». Γι’ αυτό και αντιμετωπίζουμε και την ψήφο της επόμενης αναμέτρησης ως μία εντολή για λιγότερα λάθη και περισσότερη δουλειά».

Αμέσως μετά το Πάσχα θα πυκνώσουν οι περιοδείες του πρωθυπουργού, ενώ και οι γαλάζιοι βουλευτές καλούνται να «τρέξουν» στις περιφέρειες τους προκειμένου να προβάλλουν το κυβερνητικό έργο. Να σημειωθεί πως o Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκληρώνει σήμερα τον  κύκλο συναντήσεων με βουλευτές (θα συναντηθεί με βουλευτές της Αττικής ενώ  χθες συναντήθηκε με βουλευτές από την Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη) .

Την Μεγάλη Πέμπτη ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρακολουθήσει την ακολουθία των Παθών  στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή είχε μεταβεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Δήλεσι σε δομές της Αρχιεπισκοπής. Στους «γαλάζιους» υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός πως έχει κλείσει το μέτωπο με την Εκκλησία , που είχε δημιουργηθεί όταν ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο

Τις επόμενες μέρες η κυβερνητική προσοχή θα είναι εστιασμένη στο πεδίο των τιμών και στην μάχη για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας λίγο πριν το Πάσχα.  Και μετά από μια μικρή ανάπαυλα από την επόμενη εβδομάδα οι μηχανές στην Πειραιώς θα αρχίσουν να δουλεύουν πάλι στο φουλ με στόχο την ενεργοποίηση της κομματικής βάσης.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε

Πήγε ανυποψίαστος στο ΑΤ για καταγγελία και βρέθηκε κρατούμενος για τα μπλόκα - Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης

Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι: Του έδωσε προθεσμία λίγων ημερών - «Απάντα στην πρόταση για ειρήνη»

«Μου φώναζε "χτύπα με ρε"»: Οι πρώτες δηλώσεις του οδηγού λεωφορείου που ξυλοκοπήθηκε στο Ζωγράφου

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Μέγαρο Μαξίμου
  • Νέα Δημοκρατία
  • Ευρωεκλογές
  • ειδήσεις τώρα
  • ευρωεκλογές 2024
  • ειδήσεις
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr