Ελληνοτουρκικά: Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στις 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα
Τι λένε διπλωματικές πηγές🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Στις 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, στην Αθήνα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
Μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
Η συνάντηση έρχεται μετά το τετ α τετ που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.
Κατά τη συνάντηση εκείνη είχε συμφωνηθεί ο οδικός χάρτης των επόμενων μηνών και είχε ανατεθεί στους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών να αρχίσουν την προετοιμασία για τη σύγκληση του επόμενου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα τον Ιανουάριο του 2025 (στη βάση της Διακήρυξης των Αθηνών). Στόχος είναι να διατηρηθούν ανοιχτοί δίαυλοι κοινωνίας προκειμένου να μην διαταραχθούν τα ήρεμα νερά στην περιοχή και να δοθεί έμφαση σε θέματα που μπορούν να φέρουν κοντά τις δύο χώρες.
Αναγνώρισε τη χώρα της Ευρώπης στο χάρτη, χωρίς βοήθεια: Εάν κάνεις 10/10 σε αυτό το δύσκολο κουίζ γεωγραφίας είσαι κορυφή
Η (άβολη) στιγμή που πεζοπόροι έρχονται τετ α τετ με μια μεγάλη αρκούδα γκρίζλι που κυνηγά σολομούς
Εν ψυχρώ εκτελέσεις στη μέση του δρόμου - Η ICE τρομοκρατεί και δολοφονεί πολίτες με την άδεια του Τραμπ
Ασθενοφόρο ανετράπη στα Χανιά μετά από σύγκρουση με ΙΧ - Πέθανε ο ασθενής που μετέφερε, τραυματίστηκε διασώστης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



