• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνησηΚακοκαιρία Byron: Πλημμύρες και 112 σε Μάνδρα και Μέγαρα – Απίστευτες εικόνες κατέγραψε το ethnos.grΚακοκαιρία Byron: Κλειστή η Αθηνών - Κορίνθου - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορίαΚακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία στην Αττική - Τι ισχύει στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   15.10.2024 07:08
Κατερίνα Κοκκαλιάρη
Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Πολιτικό ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Εμείς προτιμούμε τον δρόμο της ευθύνης και του αποτελέσματος»📌 Νέα μέτρα στήριξης📌 Συνεχίζονται τα γαλάζια …ραντεβού στη Βουλή

Κυβέρνηση: Προσπάθεια να μπουν αναχώματα στις διαρροές προς τα δεξιά - Ποιες κινήσεις γίνονται

Το κυβερνών κόμμα αναζητά αντίδοτο στην εσωστρέφεια και επιχειρεί με μια σειρά κινήσεων να βγει μπροστά

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
κυβέρνηση (Eurokinissi)
κυβέρνηση (Eurokinissi)

Σε ένα παραδοσιακό ακροατήριο που είτε έχει μετακινηθεί στη δεξαμενή των αναποφάσιστων είτε κοιτά προς κόμματα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας εστιάζει η κυβέρνηση. Σε μια χρονική συγκυρία που «γαλάζιοι» βουλευτές ζητούν επιστροφή στις ρίζες και δεν λείπουν τα … παράπονα, από το κυβερνών κόμμα αναζητούν αντίδοτο στην εσωστρέφεια και επιχειρούν με μια σειρά κινήσεων να βγουν μπροστά.

Στο Μαξίμου δεν περνά απαρατήρητο πως τα κόμματα που κινούνται στα δεξιά της Ν.Δ συγκεντρώνουν ποσοστά από 15% έως 20% στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή που τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας παραμένουν κοντά σε αυτά των ευρωεκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 14.10.2024 20:53 
Αλλάζει σελίδα ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την επικράτηση στις εκλογές - Ποιες οι αλλαγές που έρχονται σε όργανα και πρόσωπα

Βέβαια με δεδομένο πως έχουν κλείσει τα σενάρια πρόωρων εκλογών, εκτιμάται από τους γαλάζιους πως υπάρχει το χρονικό περιθώριο για αύξηση των ποσοστών συσπείρωσης. Ωστόσο στόχος είναι να μην αφεθεί χώρος σε κόμματα που κινούνται στα δεξιά για να εντείνουν το pressing για μία σειρά θεμάτων πρώτης γραμμής.

Αιχμηρά απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε ερώτηση για δηλώσεις που έκανε η Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό σε συνέντευξή της και μίλησε για  «αριστερή ψυχούλα».  Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής έχει επανειλημμένα ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε μια σειρά θεμάτων.

Χθες ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε πως η Αφροδίτη Λατινοπούλου, «μετά την εκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν επέλεξε να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ούτε καν στο κόμμα της κ. Μελόνι, αλλά πήγε και συντάχθηκε με τον Όρμπαν και την Λεπέν. Η κ. Λατινοπούλου επισήμως ανήκει στην Ευρωπαϊκή Άκρα Δεξιά. Τώρα πως γίνεται ένας μέλος της Ευρωπαϊκής Άκρας Δεξιάς, να μας λέει ποια είναι και ποια δεν είναι η Νέα Δημοκρατία, δεν ξέρω πως μπορεί να συμβαίνει».

«Εμείς προτιμούμε τον δρόμο της ευθύνης και του αποτελέσματος»

Από την κυβέρνηση θέλουν  να απαντήσουν στην κριτική που δέχονται  σε θέματα που βρίσκονται στο προσκήνιο,  όπως για παράδειγμα το μεταναστευτικό. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου πως στο συγκεκριμένο θέμα  «εμείς προτιμούμε τον δρόμο της ευθύνης και του αποτελέσματος», ενώ  σημείωσε πως η ασκούμενη πολιτική είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι  διαμένοντες στην χώρα κατά 85% και από 130 δομές να υπάρχουν  33.

Στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να σηκώνουν  το γάντι και να απαντούν στα βέλη εκ δεξιών, για θέματα όπως η εξωτερική πολιτική, η ασφάλεια του πολίτη κ.α.  Πρόκειται  άλλωστε για  μια ατζέντα που ενδιαφέρει ιδιαιτέρως ένα παραδοσιακό κοινό,  το οποίο δεν θέλει να χάσει Νέα Δημοκρατία.

Ειδικά για τα εθνικά θέματα από την κυβέρνηση τονίζεται πως σε μια κρίσιμη εποχή για την ευρύτερη περιοχή η χώρα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, ενώ υπογραμμίζονται οι κινήσεις που έχουν γίνει για την αμυντική θωράκιση.  Παράλληλα εν όψει και των επόμενων ελληνοτουρκικών ραντεβού επισημαίνεται  πως έχουν μπει με σαφήνεια οι κόκκινες γραμμές και δεν θα γίνει καμία συζήτηση για θέματα κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Νέα μέτρα στήριξης

Το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση θέλουν να εστιάσουν σε μια θετική ατζέντα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της οικονομίας, καθώς αναγνωρίζουν  πως αυτό είναι ένα θέμα που καίει τους πολίτες. Ο προϋπολογισμός που θα ψηφιστεί το Δεκέμβριο περιλαμβάνει ένα ευρύ πακέτο μέτρων, ενώ παράλληλα όπου υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια ανακοινώνονται και προσθέτεις παρεμβάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη Βουλή ανακοίνωσε την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και για τα «μπλοκάκια». Παράλληλα δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις - εφόσον βγαίνουν τα οικονομικά- μέχρι το τέλος του έτους.

Συνεχίζονται τα γαλάζια …ραντεβού στη Βουλή

Στο κυβερνών κόμμα ακούνε και παράπονα για συγκεκριμένα θέματα από βουλευτές της Ν.Δ., που ζητάνε επιστροφή στις ρίζες και σύνδεση με ένα παραδοσιακό ακροατήριο. Σε εξέλιξη είναι μια σειρά συναντήσεων υπουργών με βουλευτές σε μια προσπάθεια να υπάρξει ενημέρωση για τις επικείμενες ρυθμίσεις και να μην υπάρξουν…  γκρίνιες στην πορεία.

Σχετικές συναντήσεις έχουν ήδη κάνει οι  ηγεσίες των υπουργείο Εργασίας και Υγείας με βουλευτές και σήμερα ακολουθεί ανάλογο τετ-α-τετ της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με «γαλάζιους». Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν  ραντεβού με βουλευτές των ηγεσιών των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Να σημειωθεί πως χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης απάντησε στην ερώτηση του Γιώργου Βλάχου για τα κόκκινα δάνεια. Και στην κυβέρνηση περιμένουν να δουν αν το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί το μπαράζ ερωτήσεων από γαλάζιους βουλευτές.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari

Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων

Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Μαρίν Λεπέν
  • Τζόρτζια Μελόνι
  • βουλευτές
  • Βίκτορ Όρμπαν
  • ειδήσεις
  • Νέα Δημοκρατία
  • ειδήσεις τώρα
  • κυβέρνηση
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr