• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κάρτα αναπηρίας στο μετρό: Τι είναι και πώς θα μετακινούνται πια τα ΑμεΑΠάτρα: Κλούβες της ΕΛΑΣ μπλόκαραν ασθενοφόρα, ενώ οι αγρότες ζητούσαν να περάσουνΠανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκαν οι νέοι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης ΕισαγωγήςΝέος ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
δημοφιλές τώρα: Μαρουσάκης: Με κρύο και ηλιοφάνεια η Τετάρτη και η υπόλοιπη εβδομάδα - Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   17.11.2024 18:02
Newsroom
Newsroom

Παύλος Μαρινάκης: Στα 950 ευρώ ο κατώτατος και στα 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός

Τι είπε για φορολοελαφρύνσεις, αύξηση του εισοδήματος και τιμές ρεύματος

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Παύλος Μαρινάκης (INTIME/ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Παύλος Μαρινάκης (INTIME/ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε δηλώσεις του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» μίλησε για τα θέματα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τους στόχους και τα νομοσχέδια που ακολουθούν. Χαρακτήρισε ως βασική προτεραιότητα την αύξηση του βασικού και μέσου μισθού, ενώ τόνισε πως επιδίωξη είναι να μην επηρεαστούν οι καταναλωτές από τις διακυμάνσεις στις τιμές του ρεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 17.11.2024 17:49 
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το Πολυτεχνείο θα ζει για πάντα στις ψυχές μας, στις ψυχές όσων αγωνίζονται

Για τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, ο Παύλος Μαρινάκης είπε:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε αυξήσεις που δεν αντανακλούν το πραγματικό κόστος του ρεύματος, να φτάσουν στον καταναλωτή. Ήδη, ο Πρωθυπουργός έχει επισημάνει το ζήτημα στην πρόεδρο της Κομισιόν, ενώ ακολούθησε η κοινή παρέμβαση Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας, με πρωτοβουλία της χώρας μας για να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες στη χονδρική.

Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι: τέτοια φαινόμενα δε θα γίνουν αποδεκτά. Χρειαζόμαστε ένα εργαλείο που να μην επιτρέπει υπερέσοδα σε βάρος καταναλωτών και επιχειρήσεων. Δεν πρόκειται να επιτρέψει το κράτος κάποιοι να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των πολιτών. Δεν ποινικοποιείται το κέρδος, ποινικοποιείται η κερδοσκοπία».

Για την επίτευξη του στόχου των 950 ευρώ για τον κατώτατο μισθό και τα 1.500 για τον μέσο μισθό μέχρι το 2027 είπε:

«Είναι η βασική μας προτεραιότητα. Όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις και γι'αυτό επικεντρώνουμε όλες τις προσπάθειές μας στον πήχη που έχουμε βάλει για το 2027. Η πορεία της χώρας από το 2019, παρά τις πρωτοφανείς και απρόβλεπτες κρίσεις, είναι τέτοια που δημιουργεί τη στέρεη βάση που μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Είμαστε, όμως, ξεκάθαροι ότι αυτόν τον στόχο δε θα τον επιτύχουμε, εφαρμόζοντας συνταγές χρεοκοπίας από το παρελθόν, που υποθηκεύουν τις επόμενες γενιές».

Για τη μείωση από 50 φόρων από το 2019 έως σήμερα χωρίς η μεσαία τάξη να σταματήσει να πληρώνει τον μεγαλύτερο λογαριασμό στην εφορία τόνισε:

«Πράγματι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει τις περισσότερες, μόνιμες μειώσεις φόρων από οποιαδήποτε άλλη μεταπολιτευτικά. Μόνο κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας της, με περισσότερες από 50 φοροελαφρύνσεις, επέστρεψε στην τσέπη των πολιτών και στα ταμεία των μικρομεσαίων όσα αφαίμαξε η φορολαίλαπα της πενταετίας 2015-2019. Ο προϋπολογισμός που θα ψηφιστεί προβλέπει ότι από την 1/1/2025 θα ισχύσουν 12 νέες φοροελαφρύνσεις, όπως η μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές κατά μια επιπλέον μονάδα, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η απαλλαγή από τον φόρο ασφαλίστρων υγείας για παιδιά έως 18 ετών».

Για τα επόμενα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση είπε:

«Η πολιτική μας έχει στόχο τη βελτίωση της ζωής πολιτών. Επειδή είναι νωπή, η ψήφιση της μεταρρύθμισης για τον Προσωπικό Γιατρό, θα ξεκινήσω από την υγεία. Η κυβέρνηση τα τελευταία 5 χρόνια έχει αυξήσει πάνω από 50%, τις τακτικές δαπάνες για το ΕΣΥ. Ταυτόχρονα υλοποιεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, το μεγαλύτερο - από συστάσεως ΕΣΥ - πρόγραμμα κτιριακής ανακαίνισης 80 νοσοκομείων και 153 Κέντρων Υγείας.

Προτεραιότητά μας, όμως, είναι και η Παιδεία. Το 2025 θα ξεκινήσει το εμβληματικό πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», το μεγαλύτερο που έχει υλοποιηθεί για την αναβάθμιση και ανακαίνιση σχολικών εγκαταστάσεων, ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ. Στηρίζουμε στην πράξη το δημόσιο πανεπιστήμιο, με την ενίσχυση της χρηματοδότησής του στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ».

Για την απόσταση από τις επόμενες εκλογές που είναι 1.000 μέρες, τόνισε:

«Έχουμε μπροστά μας κάτι από παραπάνω από 2,5 χρόνια για να καταφέρουμε να αισθανθούν οι πολίτες, όλο και περισσότερο στη ζωή τους, στις αποδοχές τους, το γεγονός ότι η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται μια κανονική χώρα. Χρειάζεται πολλή δουλειά, μετρήσιμο αποτέλεσμα και πολιτικές που έχουν ως στόχο, ιδιαίτερα τη στήριξη της μεσαίας τάξης, ώστε αυτή που κάποιοι για χρόνια αποκαλούσαν υποτιμητικά ως «νοικοκυραίους», να πάρει πίσω όσα στερήθηκε».

Διαβάστε ακόμη

Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις

Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020

Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • μέσος μισθός
  • ειδήσεις τώρα
  • νομοσχέδια
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Παιδεία
  • κατώτατος μισθός
  • κυβερνητικός εκπρόσωπος
  • Παύλος Μαρινάκης
  • κυβέρνηση
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr