Βελόπουλος: Τούρκικα συμφέροντα πίσω από Μυστακίδη και Ντρέιφους που θέλουν το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Με υπαινιγμούς για επιχειρηματικά και γεωπολιτικά παιχνίδια γύρω από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, παρενέβη από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Στην τοποθέτησή του, κατήγγειλε επιχειρούμενη εξαγορά του Λιμανιού από ξένα συμφέροντα με τη στήριξη –όπως κατήγγειλε– της κυβέρνησης, ενώ έθεσε ζήτημα εθνικής ασφάλειας λόγω της φερόμενης τουρκικής εμπλοκής.
Ο κ. Βελόπουλος, σε υψηλούς τόνους, ανέφερε:« Εμφανίζεται ένας κύριος συναντιέται με τον Καλαφάτη. Ο Μυστακίδης είναι αυτός ο κύριος. Στόχος του είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης όχι ο ΠΑΟΚ. Μαζί με την οικογένεια Ντρέιφους θέλουν να αγοράσουν ΟΛΘ. Αυτή η οικογένεια συνδέεται με τον κύριο της CMA, όπου μεγαλομέτοχος είναι ο τούρκος Γκιλντιρίμ. Πίσω από την εταιρεία που θέλει να πάρει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι ο Γκλιντιρίμ.
Κλιμακώνοντας τις αιχμές του, υποστήριξε ότι η εξαγορά του ΟΛΘ εντάσσεται σε ευρύτερο σχέδιο γεωοικονομικής διείσδυσης με πολιτική κάλυψη: «Να πάρουν το λιμάνι και τον ΠΑΟΚ. Συνδέεται με το βαθύ κράτος του Ερντογάν. Και επιτρέπει η κυβέρνηση να επιτίθεται η οικογένεια Ντρέιφους και ο Τούρκος στον Σαββίδη για να πάρουν το λιμάνι και τον ΠΑΟΚ. Έξω οι τούρκοι από την Ελλάδα και το λιμάνι Θεσσαλονίκης. Φαντάζεστε να πάρει η Τουρκία το λιμάνι;»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναρωτήθηκε απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραδώσει το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Πόλεμος στο Ιράν: Όλα δείχνουν ότι ο Χαμενεί είναι νεκρός - Πώς φτάσαμε στη σύρραξη και ποια η επόμενη ημέρα
Συναγερμός στη βάση της Σούδας: «Σφραγίζεται» υπό τον φόβο επίθεσης του Ιράν - Τι λέει η κυβέρνηση
Εξωγήινος Εμμανουήλ Καραλής: Αδιανόητο άλμα στα 6,17 μ. - Έγραψε ιστορία ξανά
Σπάνια πορσελάνη από την κινεζική δυναστεία Γιουάν ανακαλύφθηκε σε ναυάγιο στη Σιγκαπούρη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



