Πλεύρης: Τέλος στο «παράτυπη μετανάστευση» - Αντικαθίσταται με το «παράνομη»
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υπέγραψε εγκύκλιο για αυστηρότερη εφαρμογή του νόμου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Την εφαρμογή του άρθρου 27 του Ν. 5226/25, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα, καθορίζει εγκύκλιος που υπέγραψε την Παρασκευή (12/9) ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης.
Αντικατάσταση του όρου «παράτυπη» με «παράνομη»
Η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι σε όλα τα επίσημα έγγραφα καταργείται ο όρος «παράτυπη μετανάστευση», ο οποίος αντικαθίσταται από τον νομικά ακριβή όρο «παράνομη μετανάστευση».
Ενημέρωση φιλοξενουμένων και αυστηρά μέτρα
Παράλληλα, δίνονται οδηγίες ώστε να ενημερωθούν άμεσα όλοι οι φιλοξενούμενοι στις δομές ότι, σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης ασύλου τους, θα τίθενται υπό διοικητική κράτηση διάρκειας έως 24 μηνών, ενώ θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από δύο έως πέντε χρόνια.
«Η μόνη διέξοδος ώστε να μην εκτίσουν την ποινή είναι η οικειοθελής επιστροφή στη χώρα καταγωγής τους», τονίζουν οι πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, προσθέτοντας ότι στόχος της εγκυκλίου είναι να αποτυπωθεί με σαφήνεια το πλέγμα μέτρων που προβλέπει η νέα νομοθεσία, καθώς και να διασφαλιστεί η άμεση συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. Για αυτόν τον λόγο ορίζεται ότι μετά από κάθε τυχόν απόρριψη αίτησης ασύλου οι διοικητές των δομών φιλοξενίας οφείλουν να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες Αρχές.
Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




