Χρηστίδης: Επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, τέτοια τάξη, τέτοια αλφαδιά
Αιχμηρή ανακοίνωση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ με αφορμή «μεταμεσονύκτια τροπολογία της κυβέρνησης»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Μία αιχμηρή ανάρτηση για τη «μεταμεσονύχτια», όπως την χαρακτηρίζει, τροπολογία που πήγε η κυβέρνηση στη Βουλή προκειμένου να αυξηθούν από τρεις σε τέσσερις οι αναπληρωτές στο υπουργείο Εξωτερικών για να αναλάβει αρμοδιότητες ο Τάσος Χατζηβασιλείου, έκανε ο Παύλος Χρηστίδης.
Όπως γράφει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «σύμφωνα με τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε, την Παρασκευή 13 Ιουνίου, θα ορκιστεί για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο των ευρωπαϊκών υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Χατζηβασιλείου.
Μόνο που υπάρχει ένα, όχι και τόσο μικρό, κώλυμα: Σύμφωνα με τον νόμο για το επιτελικό κράτος "Κανένα Υπουργείο δεν μπορεί να έχει περισσότερες από τρεις (3) συνολικά θέσεις Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών. Οι θέσεις των Αναπληρωτών Υπουργών δεν μπορεί να είναι παραπάνω από μία σε κάθε Υπουργείο» (άρθρο 13 παρ.5 Ν4622/2019).
Αυτές οι max 3 θέσεις που προβλέπει ο νόμος, όμως, είναι ήδη καλυμμένες από τον Γιάννη Λοβέρδο, την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και τον Χάρη Θεοχάρη.
Οπότε, σύμφωνα με το «επιτελικό κρατος», θα πρέπει να παραιτηθεί κάποιος από τους τρεις.
Αντί για αυτό η κυβέρνηση φέρνει μεταμεσονύχτια τροπολογία και κάνει τους τρεις αναπληρωτές, τέσσερις.
Τέτοια τάξη, τέτοια αλφαδια.
Με λίγα λόγια: αντί η κυβέρνηση να προσαρμοστεί στο νόμο, αλλάζει τον νόμο, για να βολέψει έναν δικό της. Πρώτη φορά ξανά συμβαίνει».
Όσα ισχυρίζονται οι γιατροί για τον θάνατο του Μαζωνάκη: «Ήμουν σε πανικό» - «Είχα πάει για φαγητό»
Προσπάθησαν να φτιάξουν βιολογικά όπλα και βαλλιστικούς πυραύλους μέσω AI - Η έκθεση της Anthropic
Αγιασμός με... ψύλλους: Τσίμπησαν μαθητές δημοτικού και δασκάλους - Μπήκε λουκέτο μέχρι νεωτέρας
«Μια Ελλάδα Παρέα» στο OPEN: Μαλέσκου, Ζαρίφη, Βουράκης, Μαλλιαρός θέλουν να φέρουν στην τηλεόραση όσα μας κάνουν να χαμογελάμε
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



