• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δεκατρία νέα Πειραματικά Σχολεία θα λειτουργήσουν την επόμενη διετία – Σε ποιες περιοχέςEurovision 2026: Τελικά πόσες χώρες θα δώσουν το «παρών» στη Βιέννη;Στον Εισαγγελέα ο ανιψιός του 68χρονου και ο φίλος του για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα – Αναζητείται και τρίτο πρόσωπο «κλειδί»ΟΠΕΚΕΠΕ: Επικαλείται δικαίωμα σιωπής ο «Φραπές» - Δείτε live τη συνεδρίαση της Εξεταστικής
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   25.09.2019 18:21
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η απάντηση του Υπουργείου Ενέργειας και Ανάπτυξης

ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΗ: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για δικά μας αποτελέσματα

Τι απαντά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Την απάντησή του στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ανακοίνωσε νωρίτερα πως η ΔΕΗ ξέφυγε από το φάσμα της χρεοκοπίας, έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του. Συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου υποστηρίζει πως η Νέα Δημοκρατία πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, τα οποία έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το είδαμε κι αυτό: Ο κ. Χατζηδάκης πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα της ΔΕΗ το πρώτο εξάμηνο του 2019, δηλαδή, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τη διαστρέβλωση που ο ίδιος επιχειρεί όσον αφορά την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή, είναι αδύνατον να κρυφτεί το γεγονός ότι η συζήτηση γίνεται για τα βελτιωμένα αποτελέσματα της ΔΕΗ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει επίσης πως «η ανάγκη για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, που κυνικά επιχειρεί ο ίδιος να δικαιολογήσει με διαστρεβλώσεις και fake news, δεν προκύπτει από τα χθεσινά οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ, καθώς τα τιμολόγια αναπροσαρμόστηκαν την 1η Σεπτέμβρη» και ότι «από τα δημοσιοποιημένα οικονομικά στοιχεία προκύπτει μείωση του εσωτερικού κόστους της ΔΕΗ, αύξηση των επενδύσεων, καθώς και αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, ιδιαίτερα στο β τρίμηνο». Επιπλέον, αναφέρει ότι η αύξηση εξόδων «οφείλεται πλήρως σε εξωγενείς παράγοντες όπως το κόστος αερίου, οι τιμές εισαγωγής και η διαθεσιμότητα υδροηλεκτρικού δυναμικού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα της ΔΕΗ «καταρρέει η καταστροφολογία της ΝΔ και αποκαλύπτεται πόσο αναίτιες ήταν οι αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος που επιβαρύνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις», ενώ υπογραμμίζει πως «επιβεβαιώνεται ότι, μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καταθέσει κάποια ολοκληρωμένη πρόταση που να αφορά στο μακροπρόθεσμο μέλλον και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, την ενίσχυση των επενδύσεων σε ΑΠΕ, την απολιγνιτοποίηση, αλλά και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και των αναγκών της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

«Το μόνο που επαναλαμβάνει συνεχώς«είναι η ιδιωτικοποίηση ακόμα και των δικτύων, μια πολιτική δηλαδή που στρέφεται ευθέως ενάντια στις ανάγκες των πολιτών και της ελληνικής οικονομίας» καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Η απάντηση του Υπουργείου Ενέργειας και Ανάπτυξης

«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει χαθεί κάθε αίσθημα ντροπής», απαντά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αφορμή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι το πολιτικό πρόβλημα της ΔΕΗ είναι ανοικτό, τόσο για τη Βουλή όσο και για τη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά το ΥΠΕΝ επισημαίνει τα εξής:

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει χαθεί κάθε αίσθημα ντροπής. Αντί να απολογούνται για την τραγική κατάσταση στην οποία παρέδωσαν τη ΔΕΗ, επιχειρούν με άνευ προηγουμένου θράσος να παραστήσουν τους εισαγγελείς.

Ας το καταλάβουν λοιπόν καλά:

Οι πραγματικές ζημιές της ΔΕΗ το 1ο εξάμηνο του 2019 ήταν ουσιαστικά διπλάσιες από την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Μην κρύβονται πίσω από τις αλχημείες της εμφάνισης ζημιών που έγιναν «μια και έξω» το 2018 και είχαν σχέση με συγκεκριμένες λιγνιτικές μονάδες και αποζημιώσεις του προσωπικού.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ορκωτός Ελεγκτής όχι το 2018, αλλά το 2019 αναφέρθηκε σε πρόβλημα βιωσιμότητας της επιχείρησης!

Toν Απρίλιο του 2019 o Ορκωτός Ελεγκτής υπογράφοντας τις Οικονομικές Καταστάσεις της ΔΕΗ ανέφερε: «Εφιστούμε την προσοχή σας στη σημείωση 3.1 των οικονομικών καταστάσεων […] υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της Εταιρείας και του Ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους».

Στις 24 Σεπτέμβριου του 2019, μετά τα μέτρα του Αυγούστου, στις Οικονομικές Καταστάσεις της ΔΕΗ αναφέρεται: «Έχει αρθεί η ουσιώδης αβεβαιότητα που υφίστατο».

Και ο Ορκωτός Ελεγκτής υπογράφοντας τις καταστάσεις σημειώνει: «Η επισκόπησή μας δεν εντόπισε ουσιώδη ασυνέπεια ή σφάλμα».

Τι άλλο θα μπορούσε να αποδείξει τόσο καθαρά τόσο το δραματικό πρόβλημα που παρέλαβε αυτή η κυβέρνηση όσο και την πρόοδο που εν τω μεταξύ έχει συντελεστεί!

Για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το πολιτικό πρόβλημα της ΔΕΗ είναι ανοικτό τόσο για τη Βουλή όσο και για τη Δικαιοσύνη».

Διαβάστε ακόμη

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επικαλείται δικαίωμα σιωπής ο «Φραπές» - Δείτε live τη συνεδρίαση της Εξεταστικής

Πώς χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη το σπέρμα του Δανού δότη με την καρκινογόνα μετάλλαξη: 18 παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα

«Η τελευταία φορά που είδα τη μητέρα μου»: Ο 11χρονος Ουκρανός που «λύγισε» διερμηνέα και κοινό στο Ευρωκοινοβούλιο

Οι γκάνγκστερ αγρότες, η δίκη των υποκλοπών και τα απόνερα της Ιθάκης: «Δεν θέλω ου!» (Ep11)

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΔΕΗ
  • Νέα Δημοκρατία
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Κωστής Χατζηδάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr