• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συναγερμός στα Καλύβια για σακούλα με εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από αυτοκίνητοΔικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος νέος πρόεδρος - Πήρε 61% στον δεύτερο γύροΤρομακτικό τροχαίο στην Αμφίκλεια: Συγκρούστηκαν δύο νταλίκες και ένα ΙΧΕπιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου
δημοφιλές τώρα: Καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Πρόστιμο για ρευματοκλοπή σε σπίτι που ζούσε το 2018 - «Κόντεψα να πάθω...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   18.02.2020 19:43
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Προϋπολογισμός της ΕΕ

Αναστασιάδης: Η Τουρκία αισθάνεται ανεξέλεγκτη - Η διεθνής κοινότητα αδρανεί

«Η Τουρκία αισθάνεται ότι δεν έχει περιορισμούς, λόγω των προσπαθειών των ΗΠΑ να διατηρήσουν τη χώρα στη δυτική συμμαχία» δήλωσε ο Αναστασιάδης 

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
AP Images
AP Images

Σε δηλώσεις για την προκλητική στάση της Τουρκίας προχώρησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επησημαίνοντας πως η γείτων ακολουθεί αυτή την τακτική για να πιέσει για επιρροή στην Ανατολική Μεσόγειο  

Η Τουρκία εκμεταλλεύεται την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, για να πιέσει για μεγαλύτερη επιρροή στην Ανατολική Μεσόγειο και οι περισσότερες από τις άλλες χώρες απέτυχαν να αντιδράσουν, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Η Τουρκία αισθάνεται ότι δεν έχει περιορισμούς, λόγω των προσπαθειών των ΗΠΑ να διατηρήσουν τη χώρα στη δυτική συμμαχία» δήλωσε ο Αναστασιάδης. Όπως αναφέρεται, ενώ η αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ έχει κάνει πολύπλοκες τις σχέσεις στο ΝΑΤΟ, οι αξιωματούχοι του οργανισμού επιμένουν ότι η διατήρηση της Τουρκίας στη συμμαχία είναι προς το συμφέρον όλων. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί λοιπόν να αισθάνεται ότι έχει το ελεύθερο.

Όπως ανέφερε ο Αναστασιάδης, η διεθνής κοινότητα δεν έχει ενεργήσει για να αντιμετωπίσει τις κινήσεις της Τουρκίας στη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ και στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ή το σχέδιό της να ανοίξει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

«Δεν υπάρχει αποφασιστικότητα από τις χώρες να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα και αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο σύγκρουσης» τόνισε, σημειώνοντας ότι η Γαλλία είναι η μόνη χώρα που έχει αναλάβει έναν ενεργό ρόλο στην περιοχή.

«Η ισχυρή γαλλική παρουσία φέρνει την ελπίδα ότι η ΕΕ θα αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου» είπε. Πρόσθεσε ότι η Κύπρος θα προχωρήσει με το ερευνητικό της πρόγραμμα που αφορά τους υδρογονάνθρακες και ότι οι διεθνείς ενεργειακές εταιρείες που βρίσκονται στο νησί, θα ενεργήσουν για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος σημείωσε ότι η επανένωση της Κύπρου θα διασφαλίσει τη μελλοντική ειρήνη και θα φέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη. Ανέφερε ακόμα ότι η Τουρκία πρέπει να κατανοήσει ότι η επανένωση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω εποικοδομητικής δέσμευσης.

Προϋπολογισμός της ΕΕ

Παράλληλα, ο Κύπριος πρόεδρος ανέφερε στο Bloomberg ότι η Κύπρος έχει κάποιες ανησυχίες για τον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ. Όπως είπε, σύμφωνα με το προσχέδιο «η Κύπρος θα δει σημαντική μείωση στα ταμεία συνοχής της ΕΕ, καθώς και στα κονδύλια για το άσυλο, τη μετανάστευση και την ενσωμάτωση».

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν κάποιες διορθώσεις», είπε. Αναφορικά με το Brexit, τόνισε ότι δεν είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει μια εύκολη μετάβαση στις σχέσεις της ΕΕ με τη Βρετανία, μετά την έξοδο της χώρας από την Ένωση. «Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μην υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου φέτος από ό, τι να υπάρξει», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Πρόσθεσε ότι «η ΕΕ πρέπει να διασφαλίσει ότι τα μέλη της δεν θα είναι σε δυσμενή θέση» σε μια τελική συμφωνία.

Διαβάστε ακόμη

Ξεσηκωμός των αγροτών με νέα μπλόκα και αποκλεισμούς - Ο χάρτης με όλες τις κινητοποιήσεις

Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία

Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»

Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • κρίση στη Μεσόγειο
  • Τουρκία
  • Νίκος Αναστασιάδης
  • Κύπρος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr