Ιράν: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από ατύχημα στον Κόλπο του Ομάν
Σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ, 19 ναύτες έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίστηκαν🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ένας ιρανικός πύραυλος, που έπληξε ιρανικό πλοίο κατά λάθος, στοίχισε τη ζωή 19 ναυτών, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 15, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν. Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 10/5, στη διάρκεια της διεξαγωγής ναυτικής άσκησης στον Κόλπο του Ομάν, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν, επικαλούμενη την ίδια ανακοίνωση.
«Το πλοίο Konarak χτυπήθηκε από πύραυλο χθες (Κυριακή 10/5) κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στα ύδατα του Μπαντάρ-ι-Τζασκ», νότια των ακτών του Ιράν, διευκρίνισε η κρατική τηλεόραση στον ιστότοπό της, σημειώνοντας πως το σκάφος υποστήριξης και επιμελητείας χτυπήθηκε «αφού τοποθέτησε έναν στόχο στη θέση του» αλλά δεν φρόντισε κατόπιν να «πάρει επαρκή απόσταση από τον στόχο».
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Κόλπος του Ομάν χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά κρίσιμη θαλάσσια οδός, καθώς συνδέεται με το Στενό του Χουρμούζ — από το οποίο διέρχεται το ένα πέμπτο του πετρελαίου που καταναλώνεται διεθνώς — που με τη σειρά του συνδέεται με τον Κόλπο.
Γιατί οι ελληνικοί Patriot βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία - Η σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης και οι εξηγήσεις του Μαξίμου
Προσήχθη πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Άρης για τη δολοφονία Κλεομένη - Φέρεται να δέχθηκε τηλεφώνημα από τον δράστη
Συναρπαστική ανακάλυψη: Επιστήμονες βρήκαν ένα εξαιρετικά σπάνιο άστρο από το αρχαίο σύμπαν
Η ισοπέδωση της ιεραρχίας: Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά αλεπού να θηρεύει λύκο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



