Αμμόχωστος: Πλιάτσικο και εγκατάλειψη στο Λύκειο Ελληνίδων
Η εφημερίδα «Πολίτης» δημοσιεύει φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτιρίου του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Οι εικόνες που αντικρίζει κάποιος στην κατεχόμενη Αμμόχωστο συγκλονίζουν. Η διάνοιξη του παραλιακού μετώπου έφερε στη δημοσιότητα και το μέγεθος της καταστροφής και της λεηλασίας, που ακολούθησε την τουρκική εισβολή του 1974.
Η εφημερίδα «Πολίτης» δημοσιεύει φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτιρίου του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου. Το πάτωμα, όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες, είναι γεμάτο από ρούχα, τα οποία βρίσκονται εκεί για 46 χρόνια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ενδεχομένως να πρόκειται για ρούχα που μαζεύτηκαν εκεί μετά το πλιάτσικο σε σπίτια και καταστήματα, μετά την εισβολή.
Ίσως όμως πρόκειται για ρούχα που είχαν συγκεντρώσει οι Αμμοχωστιανοί ως βοήθεια προς τους πρόσφυγες της Κερύνειας, οι οποίοι είχαν φύγει από τα σπίτια τους τον Ιούλιο του 1974. Οι κάτοικοι της Αμμοχώστου τότε δεν μπορούσαν να προβλέψουν ότι λίγες μέρες αργότερα θα γίνονταν και εκείνοι πρόσφυγες.
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Εξετάζεται αν οι νεαροί έκαναν live στο TikTok - Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τους 3 νεκρούς
Ορθοπαιδικός στη δίκη για τον βασανισμό Μάγγου: Από εξωτερική βία οι κακώσεις, δεν προκαλούνται από πτώση
Θάνατος Μαζωνάκη: Η φωτογραφία ενώ ήταν αναίσθητος και το «όλα οκ» - Τι λέει ο υπνοθεραπευτής Νάσος Κομιανός
Η Σίντνεϊ Σουίνι έχασε πάνω από 200.000 followers μετά τον σάλο για τη γυμνή διαφήμιση αθλητικού εξοπλισμού
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



