Κορονοϊός - Βρετανία: Απαγορεύτηκαν οι εορτασμοί για το Halloween σε πολλές περιοχές
To παραδοσιακό έθιμο στον εορτασμό του Halloween, «trick or treat» θα απαγορευτεί🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

To παραδοσιακό έθιμο στον εορτασμό του Halloween, «trick or treat» ("φάρσα ή κέρασμα") θα απαγορευτεί αυτή την χρονιά στις περιοχές της Αγγλίας που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας υφυπουργός της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.
Ερωτηθείς από τον ραδιοφωνικό σταθμό LBC αν το έθιμο με το οποίο τα παιδιά πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι ζητώντας λιχουδιές ή απειλούν με ένα κόλπο απαγορεύτηκε, ο υφυπουργός Επιχειρήσεων Ναντίμ Ζαχάουι δήλωσε: «Δυστυχώς στην τρίτη βαθμίδα δεν μπορείτε», προσθέτοντας πως «είναι δύσκολο».
Το Halloween, που γιορτάζεται την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, είναι ένα αρχαίο κελτικό έθιμο, όπου οι άνθρωποι προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα φαντάσματα.
Την νύχτα εκείνη τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται κατά κανόνα σε κάτι «τρομακτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά (το έθιμο του «trick or treat»). Σήμα κατατεθέν της γιορτής αυτής είναι τα φαναράκια φτιαγμένα από μεγάλες κολοκύθες, πάνω στις οποίες χαράζουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά, άλλοτε πιο αστεία και άλλοτε πιο τρομακτικά.
Θάνατος 18χρονου Ασημάκη στον Πύργο: Το κλείσιμο των λογαριασμών στα social media και το επεισόδιο από το παρελθόν
Μετρό Αθήνας: Πήγαν να κλέψουν αλυσίδα με απειλή όπλου, διέφυγαν στο τούνελ και σταμάτησαν την κυκλοφορία - Δύο συλλήψεις
Πέθανε ο δημοσιογράφος και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Αντώνης Κούρτης
Ιωάννινα: 16χρονος θύμα άγριου ξυλοδαρμού, κινδύνεψε να χάσει την όρασή του - «Έβλεπα τα αίματα και τρελαινόμουν»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



