Ρωσία: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στην Αγία Πετρούπολη - Νεκρός πυροσβέστης
Ιστορικό εργοστάσιο στην Αγία Πετρούπολη τυλίχθηκε στις φλόγες - Νεκρός ένας πυροσβέστης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τη Δευτέρα 12 Απριλίου στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη. Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα ιστορικό εργοστάσιο παραγωγής υφασμάτων, ενώ ένας πυροσβέστης είναι νεκρός.
Ρώσος αξιωματούχους ανέφερε πως η φωτιά εξαπλώθηκε σε πολλούς ορόφους του εργοστασίου Nevskaya Manufaktura που βρίσκεται σε ανάχωμα του ποταμού Νέβα. Ακόμα δεν έχουν διαπιστωθεί τα αίτια της πυρκαγιάς, όμως ο Εισαγγελέας της Αγίας Πετρούπολης έχει ξεκινήσει έρευνα.
Το εργοστάσιο εκκενώθηκε άμεσα και οι 40 άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα είναι ασφαλείς. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο ένας πυροσβέστης έχει χάσει τη ζωή του ενώ άλλοι δύο έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο.
Το τεράστιο εργοστάσιο έχει ιδρυθεί από το 1841, κατά τη διάρκεια της σοβιετικής περιόδου εθνικοποιήθηκε, ενώ έγινε ξανά ιδιωτικό το 1992. Τα τελευταία χρόνια, μόνο ορισμένα τμήματα του κτιρίου χρησιμοποιούνται ως εργοστάσιο, ενώ άλλοι χώροι χρησιμοποιούνται σαν γραφεία και άλλοι έχουν εγκαταλειφθεί.
Διαβάστε επίσης: Παρίσι: Ενας νεκρός και μία τραυματίας από πυροβολισμούς έξω από νοσοκομείο
ΕΟΠΥΥ: Δύο νέες εφαρμογές στο κινητό για αξιολόγηση υπηρεσιών και ιατρικό φάκελο
Ο Μητσοτάκης θέλει σε ειδικό ρόλο τον Μεϊμαράκη, ο στόχος του Ανδρουλάκη και τα μηνύματα του υπουργικού
Κυκλοφοριακό στην Αττική: Μποτιλιάρισμα 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο στον Κηφισό
Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: «Μπλε κύμα» ή νέα έκπληξη; Οι κάλπες που θα καθορίσουν τα δύο τελευταία χρόνια του Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




