Έκαψαν στρώματα για να δραπετεύσουν από φυλακή αλλά κάηκαν ζωντανοί
Οι αρχές διενεργούν έρευνα για να εντοπιστούν άλλα κέντρα αποτοξίνωσης που του ανήκουν🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και άλλοι 12 έχουν τραυματιστεί έπειτα από μια πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11 Ιανουαρίου, σε μία κλινική αποτοξίνωσης ναρκωτικών ουσιών στην πόλη Γκουαγιακίλ, που είναι η μεγαλύτερη πόλη του Ισημερινού, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.
Η φωτιά ξέσπασε όταν οι νοσηλευόμενοι πυρπόλησαν στρώματα και προσπάθησαν να φύγουν από την κλινική, που λειτουργούσε χωρίς να έχει τις απαραίτητες άδειες, όπως έκανε γνωστό η τοπική αστυνομία.
Τέτοια αυτοσχέδια κέντρα θεραπείας είναι συνηθισμένα στον Ισημερινό. Η Πυροσβεστική ανέφερε ότι οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους έπαθαν «ασφυξία» και ότι οι τραυματίες παρουσιάζουν «εγκαύματα στο αναπνευστικό».
«Πυροσβέστες μάς είπαν ότι (ασθενείς) σώριασαν στρώματα το ένα πάνω στο άλλο και έβαλαν φωτιά. Ίσως να ήθελαν να τους αφήσουν ελεύθερους, καθώς ήταν εσώκλειστοι στην κλινική», ανέφερε η Τάνια Βαρέλα, ανώτατη αξιωματικός της αστυνομίας.
Οι αρχές διενεργούν έρευνα για να εντοπιστούν άλλα κέντρα αποτοξίνωσης που του ανήκουν.
Live οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Έκρηξη κοντά σε πλοίο ανοικτά του Άμπου Ντάμπι - Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί στο Ιράν
Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο της καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη - Πού θα επικεντρωθεί
Voucher 750 ευρώ: Άνοιξε η πλατφόρμα - Πώς θα κάνετε αίτηση
Σκηνές χάους στην Αυστραλία: Πέντε Ιρανές αθλήτριες πήραν άσυλο, οι υπόλοιπες επιστρέφουν με δάκρυα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



