ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία λόγω κορονοϊού σε 131 χώρες - Και η Ελλάδα στις απαγορευμένες
Στην κατηγορία 4, με την οποία συνιστάται στους πολίτες η αποφυγή ταξιδιού, περιλαμβάνεται και η Ελλάδα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν πανηγυρίζει την επίετυξη του στόχου που είχε θέσει η κυβέρνηση του να χορηγηθούν 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 μέσα στις πρώτες 100 ημέρες θητείας του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε περίπου 100 χώρες στο «Επίπεδο 4» του καταλόγου των ταξιδιωτικών οδηγιών του, συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν σε αυτές, λόγω «του πολύ υψηλού επιπέδου κορονoϊού».
Ετσι σε αυτό τον αναθεωρημένο κατάλογο βρίσκονται μεταξύ άλλων το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Γαλλία, η Γερμανία και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην κατηγορία 4, με την οποία συνιστάται στους πολίτες η αποφυγή ταξιδιού, περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.
Διαβάστε επίσης: Η μετάλλαξη της Ινδίας τρομοκρατεί την Ευρώπη - Εκατόμβες νεκρών στα κρεματόρια
Την Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε προαναγγείλει ότι σκόπευε να αυξήσει τον αριθμό των χωρών που βρίσκονται στην υψηλότερη βαθμίδα (το «Επίπεδο 4»), βασιζόμενο στις τρέχουσες εκτιμήσεις των Αμερικανών ειδικών σε θέματα υγείας. Ως αποτέλεσμα, στη βαθμίδα αυτή βρέθηκε σχεδόν το 80% όλων των χωρών παγκοσμίως.
Μέχρι χθες, Τρίτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατέτασσε μόνο 34 χώρες (σε σύνολο περίπου 200) στην κατηγορία 4, ενώ από σήμερα έχουν αυξηθεί στις 131. Το υπουργείο απέφυγε να σχολιάσει πότε θα ολοκληρώσει αυτήν την επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας του.
Σχεδόν 32 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί με τον ιό στις ΗΠΑ και 568.000 άλλοι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν χορηγήσει σχεδόν 216 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση, 15 Μαΐου ο τουρισμός και οι μετακινήσεις εκτός νομού
Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari από τη μητέρα του
Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




