Νέο μπλακ άουτ στο διαδίκτυο: Εκτός λειτουργίας sites τραπεζών και αεροπορικών
Τα περιστατικά με τις διακοπές λειτουργίας των ιστοσελίδων των εταιρειών ήρθαν λίγες ημέρες μετά τη βλάβη που υπέστησαν ορισμένοι από τους πιο δημοφιλείς ιστοτόπους του κόσμου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Δέκα περίπου ημέρες μετά το γενικό μπλακ άουτ που καταγράφηκε στο διαδίκτυο, σημαντικές διακοπές λειτουργίας παρουσίασαν ιστοσελίδες μεγάλων αεροπορικών εταιρειών (American Airlines, Southwest Airlines, United Airlines, Delta Air Lines, Virgin Australia) και τραπεζών, κυρίως στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία.
Όπως σημείωσε η αεροπορική εταιρεία Virgin Australia, αντιμετώπισε διακοπή λειτουργίας εξαιτίας βλάβης στο παγκόσμιο δίκτυο παράδοσης περιεχομένου της Akamai Technologies (AKAM). Αναφορές για αντίστοιχα περιστατικά έγιναν και από άτομα στην Αυστραλία που προσπαθούσαν να κάνουν τραπεζικές συναλλαγές, κράτηση πτήσεων ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε ταχυδρομικές υπηρεσίες.
Τι αναφέρει η εταιρεία
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η Virgin Australia δήλωσε ότι οι πτήσεις της πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό όπως είχαν προγραμματιστεί μετά την αποκατάσταση της βλάβης, που της επέτρεψε ξανά την πρόσβαση στην ιστοσελίδα της και στο κέντρο επικοινωνίας πελατών.
«Συνεργαζόμαστε μαζί τους για να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί η επανεμφάνιση αυτών των διακοπών λειτουργίας». Πολλές από τις ιστοσελίδες επανήλθαν σε λειτουργία ύστερα από περίπου μία ώρα, αλλά οι εταιρείες που επηρεάστηκαν από τη βλάβη τόνισαν ότι εργάστηκαν με υπερωρίες για να αποτρέψουν περαιτέρω προβλήματα.
Σημειώνεται ότι τα περιστατικά με τις διακοπές λειτουργίας των ιστοσελίδων των εταιρειών ήρθαν λίγες ημέρες μετά τη βλάβη που υπέστησαν ορισμένοι από τους πιο δημοφιλείς ιστοτόπους του κόσμου, λόγω προβλήματος με το λογισμικό της εταιρείας παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου Fastly που προκλήθηκε όταν ένας πελάτης της άλλαξε τις ρυθμίσεις του.
Δολοφονία στα Γλυκά Νερά - Πιλότος: Θα με εγκατέλειπε, είχαμε καβγάδες
Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Πώς «έσπασε» ο πιλότος - Τι ανέφερε στην ομολογία του
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στο Μαξίμου το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής - Τι προβλέπει
Κυβέρνηση: Φυγή προς τα εμπρός με το ευρωπαϊκό … σχέδιο Μάρσαλ
Ο Τσίπρας «παίζει μπάλα» και με τους ευρωσοσιαλιστές
Σαν σήμερα 18 Ιουνίου, ο Μέγας Ναπολέων συντρίβεται στη μάχη του Βατερλώ
Είδαμε την «Οδύσσεια» του Νόλαν: Τρίωρο χασμουρητό και Δούρειος Ίππος στην αισθητική μας - Ο Όμηρος; Απών!
ΑΑΔΕ: Άνοιξε η ρύθμιση των 72 δόσεων - Από πότε ισχύει και ποιες οφειλές υπάγονται
Συγκλονίζει ο Μάριος Φραγκούλης: «Ζήτησα να φωνάζω τη θεία μου "μητέρα" για να σταματήσουν να με κοροϊδεύουν»
Λορέντζο Καριέρε: Βαρύ το κλίμα στην κηδεία του – Συντετριμμένη η Έλενα Κατραβά, σπαρακτικό «αντίο» από τον Γιώργο Ελεύθερα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



