Κορονοϊός: Θετικοί ιπποπόταμοι σε ζωολογικό κήπο στο Βέλγιο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Δύο θηλυκοί ιπποπόταμοι στον ζωολογικό κήπο της Αμβέρσας, στο Βέλγιο, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.
Τα ζώα αυτά έχουν πάντα υγρή μύτη, όμως «αυτή τη φορά έβγαζαν μύξες και για προληπτικούς λόγους εξέτασα το ρινικό έκκριμα», εξήγησε ο κτηνίατρος Φράνσις Φερκάμεν. «Πήρα την απόφαση να εξετάσω τα δείγματα για κορονοϊό και το αποτέλεσμα μας αιφνιδίασε. Εξ όσων γνωρίζω, είναι η πρώτη μόλυνση από Covid-19 σε αυτό το είδος. Σε όλον τον κόσμο ο ιός έχει εντοπιστεί κυρίως σε πιθήκους και σε αιλουροειδή», εξήγησε.
Οι δύο θηλυκοί ιπποπόταμοι, η Ερμιάν, 41 ετών και η κόρη της η Ιμανί, 14 ετών, δεν παρουσιάζουν κανένα άλλο σύμπτωμα, πέρα από καταρροή. Για προληπτικούς λόγους ο ζωολογικός κήπος απαγόρευσε την πρόσβαση επισκεπτών στον περίβολό τους. Οι υπάλληλοι εξετάστηκαν και βγήκαν αρνητικοί στον κορονοϊό, όμως όσοι φροντίζουν τα ζώα θα φορούν προστατευτικά ρούχα και θα υποβάλλονται καθημερινά σε ράπιντ τεστ.
Είναι άγνωστο πώς κόλλησαν τον κορονοϊό οι ιπποπόταμοι. Από τους φροντιστές τους, κανείς δεν προσβλήθηκε πρόσφατα από την ασθένεια, ούτε εμφάνισε συμπτώματα.
Το Βέλγιο επέβαλε και πάλι υγειονομικά μέτρα αυτήν την εβδομάδα, ανακοινώνοντας το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών από τις 18 Δεκεμβρίου, δηλαδή μία εβδομάδα νωρίτερα από το κανονικό. Κατά μέσο όρο, στη χώρα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφονται καθημερινά 17.800 μολύνσεις και 44 θάνατοι.
Σε έξαρση η γρίπη: Ποιους «χτυπά» το στέλεχος Κ – Τι πρέπει να προσέχουμε, ποιοι κινδυνεύουν
«Είμαι ανοιχτός σε όλους τους ελέγχους»: Και τρίτος αγροτοσυνδικαλιστής ελέγχεται από την ΑΑΔΕ
Επιδεινώνεται ο καιρός: Καταιγίδες σήμερα, παγετός από αύριο - Ποιες περιοχές θα δουν χιόνι - Πρόγνωση Μαρουσάκη
Σερβία: 50 άτομα εισέβαλαν στο ρινγκ και ξυλοκόπησαν Έλληνα αθλητή - Απίστευτες εικόνες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




