Κακοκαιρία «Γιούνις» σε Βρετανία: Άνεμοι με ταχύτητα 196 χλμ – Κατέρρευσε η οροφή του Ο2 Arena στο Λονδίνο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Από τα ξημερώματα της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου, ιδιαίτερα δυνατοί άνεμοι πνέουν στη Βρετανία. Οι τιμές - ρεκόρ των ανέμων που έχουν καταγραφεί είναι 122 μίλια την ώρα, ενώ η δύναμή τους είναι τέτοια που διέλυσαν μέρος της οροφής του O2 Arena στο Λονδίνο.
Σύσταση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους
Η δύναμη των ανέμων είναι τέτοια που οι αρχές έδωσαν συγκεκριμένες οδηγίες στους πολίτες καθώς και συστάσεις να μην κυκλοφορούν έξω, αν δε συντρέχουν πολύ σοβαροί λόγοι. Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας, η ταχύτητα των 122 μιλίων (196 χιλιομέτρων) την ώρα, που καταγράφηκε αποτελεί ιστορικό ρεκόρ- συγκεκριμένα, στην κλίμακα μποφόρ, ισούται με δώδεκα.
Οι επιστήμονες ονόμασαν το κύμα κακοκαιρίας «Eunice» και οι εικόνες που αφήνει πίσω του είναι πραγματικά τρομακτικές: εκτός από την οροφή της εμβληματικής O2 Arena που καταστράφηκε, έχουν αναποδογυρίσει φορτηγά, αναβληθεί δρομολόγια αεροπλάνων και τρένων και καταγραφεί χιλιάδες ζημιές.
Γιατί είναι σημαντική η εκεχειρία Ισραήλ - Λιβάνου και τι συνεπάγεται για τον πόλεμο στο Ιράν
Με γερμανική σφραγίδα ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού σιδηροδρόμου - «Χρυσό» συμβόλαιο 62 εκατ. ευρώ
Πρόγνωση Μαρουσάκη: Άλλη μια μέρα με «πορτοκαλί» ατμόσφαιρα - Πότε φεύγει η σκόνη, πού θα πέσουν λασποβροχές
Η εξευτελιστική οπισθοχώρηση του Λαζαρίδη, η πρόσληψη που θύμωσε τους δεξιούς και η προειδοποίηση του Μαξίμου στην Παπανδρέου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




