Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο χαρακτηρίζει «πολύ δύσκολες» τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Οι διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα είναι «πολύ δύσκολες», έκρινε την Παρασκευή, 25 Μαρτίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, έναν και πλέον μήνα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.
Δεν υπάρχει συναίνεση με τη Ρωσία
«Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων είναι πολύ δύσκολη», δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας σε ένα δελτίο τύπου, απορρίπτοντας κάθε «συναίνεση» με τη Μόσχα σε αυτό το στάδιο. Ο ίδιος απέρριψε αναφορές ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στην επίλυση τεσσάρων εκ των έξι σημείων κλειδιών. «Δεν υπάρχει συναίνεση με τη Ρωσία στα τέσσερα σημεία», έγραψε ο Κουλέμπα σε μια ανάρτηση στο Facebook.
«Η ουκρανική αντιπροσωπεία τηρεί σθεναρή στάση και δεν εγκαταλείπει τα αιτήματά της. Επιμένουμε, καταρχάς, σε μια εκεχειρία, σε εγγυήσεις ασφαλείας και στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας». Από την πλευρά του, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Interfax, που αναμεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, ο διαπραγματευτής της Μόσχας Βλαντίμιρ Μεντίνσκι είπε την ίδια μέρα ότι η Ρωσία και η Ουκρανία έρχονται κοντά στο να κατανοήσουν δευτερεύοντα θέματα στις ειρηνευτικές συνομιλίες, όμως έχει καταγραφεί περιορισμένη πρόοδος στα σημαντικότερα σημεία. «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται όλη την εβδομάδα, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, σε μορφή τηλεδιάσκεψης και θα συνεχίσουμε αύριο», είπε ο Μεντίνσκι. «Σε δευτερεύοντα θέματα, οι θέσεις συγκλίνουν. Εντούτοις, στα βασικά πολιτικά θέματα, στην πραγματικότητα προσπαθούμε χωρίς αποτέλεσμα».
Επίθεση από drones δέχθηκαν δύο ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια στη Μαύρη Θάλασσα
Η μεγαλύτερη αιματοχυσία στην ιστορία του Ιράν; Τρομακτικές εκτιμήσεις για τους νεκρούς
Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Εμφανίστηκε ο άνδρας που συνομιλούσε μαζί της - Στου Ζωγράφου βρέθηκε η τσάντα της
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε για 25 σερί χρονιά! Δεν έχει σταματήσει να βρίσκει δίχτυα απ' το 2002!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



