Μακρόν: Η κατάσταση στην Ευρώπη μοιάζει με τον Μεσοπόλεμο
«Είμαι κατάπληκτος από την ομοιότητα ανάμεσα στην κατάσταση που ζούμε και την κατάσταση του Μεσοπολέμου», επισημαίνει ο πρόεδρος της Γαλλίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Κατάπληκτος από την ομοιότητα ανάμεσα στην σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη αλλά και σε αυτή που επικρατούσε στον Μεσοπόλεμο δηλώνει ο Εμανουέλ Μακρόν, απευθύνοντας έκκληση για «πνευματική διαύγεια και αντίσταση».
«Είμαι κατάπληκτος από την ομοιότητα ανάμεσα στην κατάσταση που ζούμε και την κατάσταση του Μεσοπολέμου», επισημαίνει ο πρόεδρος της Γαλλίας στο περιθώριο της επίσκεψής του σε έκθεση που είναι αφιερωμένη στον Ζορζ Κλεμανσό.
«Σε μία Ευρώπη διαιρεμένη από τους φόβους, την εθνικιστική αναδίπλωση, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, βλέπουμε να ανασυντίθεται ό,τι συνιστούσε την ζωή στην Ευρώπη από το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι την κρίση του 1929», δηλώνει ο Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της Ouest-France.
«Πρέπει να το έχουμε στον νου μας, να έχουμε πνευματική διαύγεια, να γνωρίζουμε πώς αντιστεκόμαστε, στηριζόμενοι στο σφρίγος της Δημοκρατίας», υπογραμμίζει ο κ. Μακρόν.
Παράλληλα προειδοποιεί πως «σήμερα, η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν κίνδυνο: τον κίνδυνο του διαμελισμού από την εθνικιστική λέπρα και της αποσταθεροποίησης από εξωτερικές δυνάμεις. Και, κατά συνέπεια, απώλειας της κυριαρχίας της. Δηλαδή, εξαρτώντας την ασφάλειά της από τις αμερικανικές επιλογές και τις μεταβολές τους, έχοντας μια Κίνα όλο και περισσότερο παρούσα στις ουσιαστικές υποδομές της, μια Ρωσία που κάποτε τείνει προς την χειραγώγηση, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τις αγορές που κάποτε ξεπερνούν το εκτόπισμα που μπορούν να έχουν τα κράτη».
Τέλος με αφορμή τους εορτασμούς για τα εκατό χρόνια από το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί τα πεδία των μαχών στην βόρεια και την ανατολική Γαλλία την ερχόμενη εβδομάδα, πριν από την μεγάλη τελετή για την ανακωχή της 11ης Νοεμβρίου 1918 στην Αψίδα του Θριάμβου παρουσία δεκάδων ηγετών από ολόκληρο τον κόσμο.
Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
Πήγε ανυποψίαστος στο ΑΤ για καταγγελία και βρέθηκε κρατούμενος για τα μπλόκα - Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης
Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι: Του έδωσε προθεσμία λίγων ημερών - «Απάντα στην πρόταση για ειρήνη»
«Μου φώναζε "χτύπα με ρε"»: Οι πρώτες δηλώσεις του οδηγού λεωφορείου που ξυλοκοπήθηκε στο Ζωγράφου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



