Απελπιστικές εικόνες στο Λονδίνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές - «Χάθηκαν τα πάντα»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Σκληρή και ολονύχτια μάχη για να κατασβήσουν πυρκαγιές έδωσαν Βρετανοί πυροσβέστες, ενώ μηχανικοί πάλευαν ενάντια στον χρόνο σήμερα, Τετάρτη, για να αποκαταστήσουν τις ζημιές σε σιδηροδρομικές ράγες, μία ημέρα αφού το Ηνωμένο Βασίλειο βίωσε τις υψηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ποτέ στη χώρα.
Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου είχε την Τρίτη την πλέον πολυάσχολη ημέρα της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς για πρώτη φορά, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές που κατέστρεψαν δεκάδες ακίνητα στην πρωτεύουσα καθώς και εστίες φωτιάς σε εκτάσεις χαμηλής βλάστησης στο πλάι σιδηροδρομικών τροχιών και δρόμων.
«Χάθηκαν τα πάντα»
«Δεν έχουμε τίποτα, χάθηκαν τα πάντα», δήλωσε ο Τίμιθι Στοκ, κάτοικος που έχασε το σπίτι του από τη φωτιά στο χωριό Γουένινγκτον, ανατολικά του Λονδίνου.
Μάλιστα, άτομο που έβγαζε βίντεο την καταστροφή, έκανε λόγο για «εμπόλεμη ζώνη» που «θυμίζει εικόνες από βομβαρδισμένα χωριά στην Ουκρανία».
Τα δρομολόγια των τρένων από το Λονδίνο προς την ανατολική ακτή της Αγγλίας ακυρώθηκαν τουλάχιστον έως το μέσο της σημερινής ημέρας ύστερα από φωτιά κοντά στο Πιτέρμπορο στην κεντρική Αγγλία που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί εξοπλισμός και υποδομές.
Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι χθες στο Κόνινγκσμπι της κεντρικής Αγγλίας καταγράφηκε νέα θερμοκρασία - ρεκόρ 40,3 βαθμών Κελσίου, με 34 περιοχές σε όλη τη χώρα να ξεπερνούν το προηγούμενο ρεκόρ των 38,7 βαθμών που σημειώθηκε το 2019. Για σήμερα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μια πιο δροσερή ημέρα.
- Φωτιά στα Μέγαρα: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής - Εκκενώνεται οικισμός
- Φυσικό αέριο: Η Κομισιόν βάζει κόφτη στην κατανάλωση από 1η Αυγούστου - Ολο το σχέδιο
- Φωτιά στην Αττική: Ακραίος ο κίνδυνος πυρκαγιάς - Τι «δείχνει» ο χάρτης της Copernicus
- World's 50 Best Restaurants - Αυτά είναι τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2022
Δύο συλλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού - Πώς διέφυγε ο κρατούμενος
«Δεν μπορώ να ανασάνω, με έχει μαχαιρώσει» - Οργή στη Βρετανία με το βίντεο λίγο πριν τον θάνατο 18χρονου
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Σοκάρουν τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής - Με 45 μαχαιριές σκότωσε την 39χρονη ο δράστης
Η ανασκαφή του αιώνα στη Γαλλία: Η Παναγία των Παρισίων μετατράπηκε σε αρχαιολογικό χώρο - Τα παράξενα ευρήματα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



