MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
«Καμπάνα» Λινού για «κοκτέιλ» γρίπης και κορονοϊού: Χρειάζονται άμεσα μέτρα - Καθημερινά τεστ και μάσκες στα σχολείαΣπουδαία ανακάλυψη σε σοφίτα ηλικιωμένου στο Βέλγιο: Βρέθηκαν οστά στρατιωτών από τη μάχη του ΒατερλώΗ κακοκαιρία έφερε και... χαρά: Τα ουρλιαχτά των λύκων στη θέα χιονιού - Το βίντεο του «Αρκτούρου»Ακρίβεια: Τι αλλάζει στην αναγραφή των τιμών - Φραγμός στα τρικ με τις συσκευασίεςΣάλος και οργή στις ΗΠΑ: Σχεδίασαν ημιαυτόματο τουφέκι ειδικά για παιδιάΚαλαμάτα: Πήρε πάνω του τη δολοφονία του «Αμερικάνου» ο 38χρονος - «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω αλλά με χτύπησε»
Homepage |   Κόσμος   |   26.09.2022 18:00 
Newsroom
Newsroom

Ακραία Ρητορική Ερντογάν: Όσοι κρύβονται κάτω από τη φούστα άλλων δεν έχουν αξιοπρεπή στάση

επόμενο άρθροnext-article
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (AP)
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (AP)

Ακραία επίθεση διανθισμένη με προκλήσεις και ιστορικές αναφορές εξαπέλυσε κατά της Ελλάδας ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο.

«Η Ελλάδα δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ίση μας»

 

Cumhurbaşkanımız @RTErdogan: Yunanistan'a karşı gerektiğinde ülkemizin hak ve menfaatlerini elimizdeki tüm imkanları kullanarak savunmaktan geri kalmayız. pic.twitter.com/myWoVspcao

— AK Parti (@Akparti) September 26, 2022

Ανάμεσα σε άλλα έκανε λόγο για «προβοκάτσιες της Ελλάδας», ενώ υπενθύμισε το «τίμημα που πλήρωσε» η χώρα μας, «πριν από έναν αιώνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 25.09.2022 11:49
Τουρκικά ΜΜΕ: Η Αθήνα στέλνει αμερικανικά τεθωρακισμένα σε Σάμο και Λέσβο - Δημοσιεύουν φωτογραφίες από drones
Πολιτική | 26.09.2022 17:35
Άμεση απάντηση ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Απορρίπτει το διάβημα της Άγκυρας –Αβάσιμες οι αιτιάσεις για τα νησιά, εσείς παραβιάζετε την εθνική μας κυριαρχία

Ειδικότερα ο Ερντογάν σημείωσε: «Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών εκφράσαμε τη θέση μας για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, καθώς και για πολλά ζητήματα.  Ενώ καταβάλλουμε ειλικρινείς προσπάθειες για να τερματίσουμε τις εντάσεις, παρακολουθούμε τις πολιτικές της Ελλάδας που μυρίζουν πρόκληση και προβοκάτσια. Η Ελλάδα δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ίση μας στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο κύριος λόγος για όσους προκαλούν και ενθαρρύνουν τους Έλληνες πολιτικούς είναι να αποτρέψουν το μεγάλο και ισχυρό πρόγραμμα της Τουρκίας τρώγοντας τον χρόνο μας, την ενέργεια και την προσοχή της χώρας μας. Ας θυμηθούν το τίμημα που πλήρωσαν πριν έναν αιώνα».

Σημείωσε δε πως «όσοι κρύβονται κάτω από τη φούστα άλλων δεν έχουν αξιοπρεπή στάση. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι τόσο από τους Έλληνες πολιτικούς όσο και από αυτούς που χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό. Οι Έλληνες κυβερνώντες που κατατρόπωσαν τη χώρα τους πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά λόγω των φαύλων πολιτικών τους υπολογισμών, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να δώσουν λογαριασμό στο δικό τους λαό».

 

«Το ίδιο και όσοι σήμερα δολοφονούν τα παιδιά στην ανατολική Μεσόγειο θα κληθούν αργά ή γρήγορα να δώσουν εξηγήσεις. Η στρατιωτική απόβαση που αποτελεί κατοχή σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει να ενοχλούν τον ελληνικό λαό, όχι εμάς. Απειλούν στην πραγματικότητα τον ελληνικό λαό, όχι εμάς. Αυτή την ταινία την είδαμε στο παρελθόν», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ούτε οι εξοπλισμοί ούτε οι πολιτικές και οικονομικές στηρίξεις είναι αρκετές να ανεβάσουν την Ελλάδα στο επίπεδό μας, αλλά αρκούν να σύρουν την Ελλάδα στο βάλτο. Δεν θα φτάσουν στο επίπεδό μας με αυτή τη στήριξη. Δεν θα υποχωρήσουμε το λέμε ξεκάθαρα».

Διπλωματικό μπρα ντε φερ

Σημειώνεται πως ο Ερντογάν προχωρούσε σε αυτές τις ακραίες δηλώσεις ενώ η ελληνική πλευρά απαντούσε στο τουρκικό διάβημα προς τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα Χριστόδουλο Λάζαρη, με το οποίο η Άγκυρα διαμαρτυρήθηκε για την μεταφορά οπλισμού στη Λέσβο και τη Σάμο, η οποία τις τελευταίες ώρες είναι κυρίαρχο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ.


Σε αυτό το πλαίσιο, διπλωματικές πηγές ανέφεραν πως η ελληνική πλευρά απέρριψε εν τω συνόλω τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο.

 

Παράλληλα, κατά τις ίδιες πηγές, ο Έλληνας Πρέσβης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης, σημείωσαν οι ίδιες πηγές και πρόσθεσαν: «Ο Πρέσβης μας στην Άγκυρα επεσήμανε ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο τη γείτονα της (casus belli), ούτε έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στα παράλια της, όπως έχει κάνει η Τουρκία. Προσέθεσε, ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς και τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το TRT το τουρκικό ΥΠΕΞ ζήτησε από τον Έλληνα πρέσβη «η Ελλάδα να τερματίσει τις παραβιάσεις στα νησιά του Αιγαίου και να επαναφέρει το αποστρατικοποιημένο καθεστώς».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Συναγερμός στη Ρωσία μετά από πυροβολισμούς σε σχολείο - Τουλάχιστον 9 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά - Πάνω από 20 τραυματίες
  • Υπόθεση Siemens: Απαλλαγή των 20 κατηγορούμενων αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο - Ανάμεσά τους κι ο Χριστοφοράκος
  • Πληθωριστικό σοκ για 1,2 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες - Αυξάνονται σε όλους οι εισφορές
  • Ιράν: «Mας έχουν στερήσει τα πιο βασικά δικαιώματα» - Συγκινεί η 30χρονη που ξύρισε το κεφάλι της στο Σύνταγμα για τη Μαχσά Αμινί
επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Τουρκία
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
  • υπουργείο Εξωτερικών
  • Συνθήκη της Λωζάνης
  • ειδήσεις τώρα
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 26.01.2023 18:19
Attica Bank: Με την Thrivest στην ΑΜΚ των 490 εκατ. ευρώ – Τι αποφάσισε το ΔΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 26.01.2023 15:42
Ελλάκτωρ: Δεν έχουμε υπογράψει συμφωνία πώλησης της ΑΚΤΩΡ - Εξετάζουμε τις επιλογές μας
MENSHOUSE
Έκλεισε στόματα: Το νέο μπαλκόνι του ξενοδοχείου στη Συγγρού θα το ζήλευε και 5άστερο στο Μονακό (Pics)
MENSHOUSE
9/10 κάνουν 2 με 3 λάθη: Εσύ θα ξεπεράσεις το 8/10 στο κουίζ γεωγραφίας που λέει την αλήθεια για τις γνώσεις σου;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
24-01-2023 10:00
Κάτι συμβαίνει στη Γη: Ο εσωτερικός πυρήνας της περιστρέφεται αντίστροφα πλέον και κάποιοι τρομάζουν – Η θεωρία της κούφιας Γης επιστρέφει
02
26.01.2023 22:10
Σπουδαία ανακάλυψη σε σοφίτα ηλικιωμένου στο Βέλγιο: Βρέθηκαν οστά στρατιωτών από τη μάχη του Βατερλώ
03
25.01.2023 17:35
Στην Τουρκία ήξεραν για τον σεισμό στη Ρόδο... λίγο πριν γίνει - H εφαρμογή που στέλνει μήνυμα πριν την δόνηση
04
25.01.2023 18:16
Δεν πάει τελικά στη Γερμανία ο Ερντογάν: Οι 2 λόγοι που ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε το ταξίδι του
05
25.01.2023 12:10
Τρομακτική η επίπτωση της παραπληροφόρησης: Ανεμβολίαστοι αναζητούν «καθαρό αίμα» για μεταγγίσεις για να μην «μολυνθούν»

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 26/01/2023
Κεντρικό... | 26.01.2023 19:53
Κεντρικό δελτίο 26/01/2023
Αθλητικό δελτίο 26/01/2023
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 26.01.2023 19:51
Αθλητικό δελτίο 26/01/2023
Εφημερίδες 25/01/2023: Τα πρωτοσέλιδα
Ώρα Ελλάδος... | 25.01.2023 07:46
Εφημερίδες 25/01/2023: Τα πρωτοσέλιδα
Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου
Ώρα Ελλάδος... | 25.01.2023 07:52
Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου
Η μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 26.01.2023 19:41
Η μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN