MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμεναΠρόταση μομφής: Η ώρα των αρχηγών – Σύγκρουση Μητσοτάκη και Τσίπρα με το βλέμμα στις εκλογέςΜείωση κλινικών, μετακίνηση προσωπικού, νέες μονάδες: Σαρωτικές αλλαγές στα νοσοκομεία – Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας«Φωτιές» στην Άγκυρα άναψε το βιβλίο του Πομπέο: Πώς θέλει να χρησιμοποιήσει ο Ερντογάν τις δυτικές επιθέσεις, στο δρόμο προς τις κάλπεςΣπουδαίος Τσιτσιπάς στο Australian Open - Έκλεισε θέση για τον δεύτερο τελικό Grand Slam στην καριέρα του
Homepage |   Κόσμος   |   06.10.2022 22:44
Newsroom
Newsroom

«Ο υπουργός Άμυνας πρέπει να αυτοκτονήσει από ντροπή»: Απίστευτο ξέσπασμα Ρώσου αξιωματούχου για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία

επόμενο άρθροnext-article
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοΐγκου / AP Photo
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοΐγκου / AP Photo

Ένας Ρώσος κατοχικός αξιωματούχος, διορισμένος από τη Μόσχα στη Χερσώνα, υπονόησε ότι ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας θα πρέπει να αυτοκτονήσει, ντροπιασμένος από τις ήττες στον πόλεμο με την Ουκρανία – μια σπάνια και αναπάντεχη προσβολή για τους ανωτέρους του στην ιεραρχία.

Στο στόχαστρο υπουργοί και στρατηγοί

 

Έπειτα από επτά μήνες πολέμου, οι βασικοί στόχοι της Ρωσίας δεν έχουν επιτευχθεί ακόμη και το τελευταίο διάστημα οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποστεί αλλεπάλληλες ήττες επί του πεδίου, αναγκάζοντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να κηρύξει μερική επιστράτευση.

Στο τετράλεπτο, βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Κίριλ Στρεμούσοφ, ο διορισμένος από τη Ρωσία αναπληρωτής διοικητής της κατεχόμενης επαρχίας της Χερσώνας, επέκρινε δριμύτατα τους «στρατηγούς και υπουργούς» στη Μόσχα που δεν κατανοούν τα προβλήματα στο μέτωπο. «Μάλιστα, πολλοί λένε: αν ήταν εκείνοι ο υπουργός Άμυνας που επέτρεψε μια τέτοια κατάσταση, θα μπορούσαν, ως αξιωματικοί, να αυτοπυροβοληθούν. Όμως, ξέρετε, η λέξη ‘αξιωματικός’ είναι ακατανόητη για πολλούς», είπε ο 45χρονος Στρεμούσοφ.

Μια τέτοια «εκ των έσω» δημόσια και προσβλητική μομφή σε βάρος της στρατιωτικής ηγεσίας ήταν κάτι το εξαιρετικά σπάνιο στη Ρωσία, όμως οι αλλεπάλληλες ήττες ώθησαν ορισμένους στενούς συμμάχους του Πούτιν να επιπλήξουν τους στρατηγούς. Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ και ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο ιδρυτής της ιδιωτικής εταιρείας μισθοφόρων Βάγκνερ, χλεύασαν τους στρατηγούς, λέγοντας ότι ο στρατός χαρακτηρίζεται από νεποτισμό και ότι οι υψηλόβαθμοι πρέπει να καθαιρεθούν και να σταλούν ξυπόλητοι στο μέτωπο για να εξιλεωθούν για τις αμαρτίες τους.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Πούτιν διορίστηκε σε αυτήν τη θέση το 2012. Η σχέση τους ήταν τόσο καλή που συχνά έκαναν διακοπές μαζί στα δάση και τα βουνά της Τούβα, απ’ όπου κατάγεται ο Σοϊγκού. Οι επικρίσεις που δέχεται τώρα θέτουν ένα σημαντικό πρόβλημα για τον Πούτιν, εν μέσω μιας κρίσιμης στιγμής στον πόλεμο: να θυσιάσει ένα στενό σύμμαχο και να παραδεχτεί ότι ο στρατός απέτυχε ή να κρατήσει τον Σοϊγκού στη θέση του και να διακινδυνεύσει να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη.

 

Το υπουργείο Άμυνας δεν ανταποκρίθηκε σε ένα γραπτό αίτημα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στρεμούσοφ.

Πολλοί Ρώσοι εθνικιστές έχουν επικρίνει τον Σοϊγκού και τους κορυφαίους στρατηγούς για τα πάντα: από τον κακό σχεδιασμό, μέχρι τον ελλιπή ανεφοδιασμό, τις απαρχαιωμένες πολεμικές τακτικές και την ήττα στο πεδίο των πληροφοριών. Την περασμένη εβδομάδα, δύο απόστρατοι και νυν μέλη της Κρατικής Δούμας, που προέρχονται από το κόμμα του Πούτιν, την Ενιαία Ρωσία, κατηγόρησαν τον υπουργό για διαφθορά και ανεντιμότητα. Οι επικριτές του Σοϊγκού τον κατηγορούν κυρίως ότι έχασε τις κρίσιμες μάχες για το Κίεβο, το Χάρκοβο, το Λιμάν και την περιοχή της Χερσώνας.

Ο Στρεμούσοφ είχε μόνο επαίνους για τους στρατιώτες που πολέμησαν και σκοτώθηκαν για την πατρίδα τους και αντιπαρέβαλε τον ηρωισμό τους με τους «ανίκανους στρατιωτικούς ηγέτες» στη Μόσχα.

«Το υπουργείο Άμυνας δεν αποτελείται μόνο από υπουργούς, στρατηγούς, διεφθαρμένους πλιατσικολόγους και άλλα, διάφορα αποβράσματα, αλλά και από όλους τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τη Ρωσία», είπε.

Ο Στρεμούσοφ επαίνεσε επίσης τον Καντίροφ και είπε ότι έχει την αίσθηση πως η Μόσχα σύντομα θα επιλύσει τα προβλήματα. «Συμφωνώ με τον Ραμζάν Αχμάτοβιτς Καντίροφ, που ανέδειξε το θέμα. Μπράβο του. Στη Μόσχα, πιστεύω ότι θα το επιλύσουν το συντομότερο δυνατόν. Θα το επιλύσουμε. Θα βάλουμε τα πράγματα σε τάξη και, πιστέψτε με, όλα θα είναι υπό τον πλήρη έλεγχό μας», κατέληξε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Ποιος είναι ο νέος πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα – Αρχιτέκτονας της «Γαλάζιας Πατρίδας» που αναρτούσε χάρτες με τουρκικές διεκδικήσεις
  • «Οι σοροί ήταν σχεδόν πάνω μου»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες μεταναστριών που διασώθηκαν στη Λέσβο
  • Νέοι σταθμοί μετρό: Τι αλλάζει στα δρομολόγια της γραμμής 3 και των λεωφορείων - Από πότε
  • Δέσποινα Βανδή: «Ο Μπισμπίκης "έριξε" όλες μου τις άμυνες - Τα παιδιά μού ζήτησαν από μόνα τους να τον γνωρίσουν»
επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • πόλεμος
  • Ρωσία
  • Ουκρανία
  • ειδήσεις τώρα
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 27.01.2023 06:00
ΑΑΔΕ: Πατάει γκάζι στους e-πλειστηριασμούς ακινήτων - Ποια βγαίνουν στο «σφυρί»
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 27.01.2023 03:00
Συντάξεις: Ερχεται νέα διπλή αύξηση τον Φεβρουάριο - Οι δικαιούχοι - Παραδείγματα
MENSHOUSE
Έκλεισε στόματα: Το νέο μπαλκόνι του ξενοδοχείου στη Συγγρού θα το ζήλευε και 5άστερο στο Μονακό (Pics)
MENSHOUSE
9/10 κάνουν 2 με 3 λάθη: Εσύ θα ξεπεράσεις το 8/10 στο κουίζ γεωγραφίας που λέει την αλήθεια για τις γνώσεις σου;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
24-01-2023 10:00
Κάτι συμβαίνει στη Γη: Ο εσωτερικός πυρήνας της περιστρέφεται αντίστροφα πλέον και κάποιοι τρομάζουν – Η θεωρία της κούφιας Γης επιστρέφει
02
27.01.2023 12:48
Οργή στην Πολωνία: Γιατροί αρνήθηκαν να κάνουν έκτρωση σε 14χρονη με νοητική στέρηση που είχε πέσει θύμα βιασμού
03
25.01.2023 17:35
Στην Τουρκία ήξεραν για τον σεισμό στη Ρόδο... λίγο πριν γίνει - H εφαρμογή που στέλνει μήνυμα πριν την δόνηση
04
26.01.2023 22:10
Σπουδαία ανακάλυψη σε σοφίτα ηλικιωμένου στο Βέλγιο: Βρέθηκαν οστά στρατιωτών από τη μάχη του Βατερλώ
05
27.01.2023 09:45
Θέμα νομιμότητας για την υποψηφιότητα Ερντογάν στις εκλογές θέτει η τουρκική αντιπολίτευση - Τι απαντά η κυβέρνηση

POPULAR VIDEOS

Ώρα Ελλάδος 27/01/2023
Ώρα Ελλάδος... | 27.01.2023 09:55
Ώρα Ελλάδος 27/01/2023
Η μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 26.01.2023 19:41
Η μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN
Εφημερίδες 27/01/2023: Τα πρωτοσέλιδα
Ώρα Ελλάδος... | 27.01.2023 08:06
Εφημερίδες 27/01/2023: Τα πρωτοσέλιδα
Φωταγωγείται τη νύχτα η Παναγία Σουμελά
Ώρα Ελλάδος... | 27.01.2023 09:37
Φωταγωγείται τη νύχτα η Παναγία Σουμελά
Ο δήμαρχος Θέρμου για το περιστατικό με τους μαθητές που πέρασαν το ποτάμι με αυτοσχέδια γέφυρα
Ώρα Ελλάδος... | 27.01.2023 08:32
Ο δήμαρχος Θέρμου για το περιστατικό με τους μαθητές που πέρασαν το ποτάμι με αυτοσχέδια γέφυρα