Θρίλερ μετά τον βομβαρδισμό φράγματος σε ρωσοκρατούμενη περιοχή της Ουκρανίας: Κατηγορίες από τη Μόσχα – Τι απαντά το Κίεβο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Το φράγμα στην υπό ρωσική κατοχή περιοχή της Ουκρανίας Νόβα Κάκοβκα καταστράφηκε από βομβαρδισμό των ουκρανικών δυνάμεων, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.
Ποιος βομβάρδισε το φράγμα;
Το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλέστηκε έναν εκπρόσωπο της υπηρεσίας, σύμφωνα με τον οποίο μια ρουκέτα εκτοξεύτηκε από ένα αμερικανικής κατασκευής πυραυλικό σύστημα HIMARS και έπληξε τον υδροφράκτη του φράγματος προκαλώντας ζημιές.
Ο αξιωματούχος είπε ότι πρόκειται για μια «προσπάθεια να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια ανθρωπιστική καταστροφή» με την υπερχείλιση του φράγματος.
Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι δεν ήταν δυνατόν να διακριβωθούν άμεσα από το Reuters.
Το τεράστιο φράγμα της Νόβα Κάκοβκα, που εμποδίζει το ρεύμα του ποταμού Δνείπερου στην Χερσώνα, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις προελαύνουν, έχει προσλάβει στρατηγική σημασία τις τελευταίες εβδομάδες.
Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν επανειλημμένως κατηγορήσει η μια την αλλη από τον Οκτώβριο ότι σχεδιάζουν την υπερχείλιση του φράγματος χρησιμοποιώντας εκρηκτικά και αποσκοπώντας να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή γύρω από την πόλη της Χερσώνας.
Πάντως, το Κίεβο, με ανακοίνωσή του, αρνείται κάθε εμπλοκή στον βομβαρδισμό του φράγματος. Το γενικό επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, παραδέχτηκε όμως πως βομβαρδίστηκε βάση στην περιοχή της Χερσώνας.
- Γιατί η κακοκαιρία Eva δεν ήταν όσο «άγρια» αναμενόταν - Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες και η πρόγνωση της Δευτέρας
- Πυρηνική νύξη του Πούτιν προκαλεί ανατριχίλα: Η βόμβα στη Χιροσίμα δείχνει πως δεν χρειάζεται να χτυπήσεις μεγάλες πόλεις για τη νίκη
- Mastodon: 6 απαντήσεις για το social media που λανσάρεται ως διάδοχος του Twitter
- Ηλεκτρονικό σαφάρι ξεκινά η ΑΑΔΕ τον Νοέμβριο κατά της φοροδιαφυγής
- Παπούτσια σαν καινούργια: Με αυτά τα 5 έξυπνα κόλπα μπορείς και εσύ να κάνεις τα λευκά σου sneakers να λάμψουν ξανά από καθαριότητα!
Δεν απαντά ο «Φραπές» στην Επιτροπή: «Έχετε κερδίσει ποτέ τζόκερ» - «Επικαλούμαι το δικαίωμα της σιωπής»
Πώς χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη το σπέρμα του Δανού δότη με την καρκινογόνα μετάλλαξη: 18 παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα
«Η τελευταία φορά που είδα τη μητέρα μου»: Ο 11χρονος Ουκρανός που «λύγισε» διερμηνέα και κοινό στο Ευρωκοινοβούλιο
Οι γκάνγκστερ αγρότες, η δίκη των υποκλοπών και τα απόνερα της Ιθάκης: «Δεν θέλω ου!» (Ep11)
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



