Ανησυχία στη Βρετανία μετά από έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού: Πάνω από 1 εκατ. μέσα σε μια εβδομάδα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο έσπασε ξανά το φράγμα του ενός εκατομμυρίου σε εβδομαδιαία βάση, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες που εκφράζονται για νέο, χειμερινό κύμα, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν χθες Παρασκευή.
Ο αριθμός των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο που επιβεβαιώθηκε με εξετάσεις ότι μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 6% την εβδομάδα ως την 21η Νοεμβρίου. Την αμέσως προηγούμενη, ο αριθμός τους ήταν 972.000, σύμφωνα με την βρετανική στατιστική υπηρεσία (Office for National Statistics, ONS).
Επρόκειτο για την πρώτη αύξηση των κρουσμάτων από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε τη 17η Οκτωβρίου.
Την ίδια ώρα, έχει ενσκήψει αύξηση 40% των ασθενών στα νοσοκομεία εξαιτίας της γρίπης, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία υγείας (National Health Service, NHS). Στελέχη του θεσμού έχουν προειδοποιήσει πως υπάρχει κίνδυνος «διπλής» πανδημίας, που θα αυξήσει πολύ την πίεση στο σύστημα των νοσοκομείων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο ιστότοπος Our World in Data, η Βρετανία μετράει πάνω από 212.000 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 επί συνόλου κάπου 24 εκατομμυρίων καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.
- Οι 6 βασικές αλλαγές στα νοσοκομεία με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας - Τι αλλάζει για πολίτες και γιατρούς
- Με διάφορα καταπιάνονται οι υπουργοί του Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου «κόλλησε» με Αίγυπτο και ο Ακάρ με Ελλάδα - Το νέο τουρκικό αφήγημα
- Κιβωτός του Κόσμου: «Με κατηγορούν άδικα» - Νέα απάντηση από τον πατέρα Αντώνιο – Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των αρχών
- Καγκελάριος: Το φιλόδοξο σχέδιο Κοντόπουλου για το ΧΑ και η πίεση στις τράπεζες
- Το ήξερες ότι υπάρχει ένας εγγυημένος τρόπος να κάνεις τα πράγματα να συμβούν μόνο με μια μικρή αλλαγή;
Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛΑΣ στη γέφυρα του Ρίου - Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες
Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο - Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ
Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



