Το Πεκίνο προχωρά σε στρατιωτικές ασκήσεις «ολικής περικύκλωσης» της Ταϊβάν
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Οι στρατιωτικές ασκήσεις που άρχισε σήμερα η Κίνα στο Στενό της Ταϊβάν στοχεύουν σε «ολική περικύκλωση» της νήσου, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας CCTV.
«Η σημερινή άσκηση επικεντρώνεται στην ικανότητα ελέγχου της θάλασσας, του εναέριου χώρου και των πληροφοριών (...) ώστε να δημιουργηθεί αποτροπή και ολική περικύκλωση» της Ταϊβάν, διευκρίνισε το CCTV.
Η ακριβής τοποθεσία αυτών των ασκήσεων δεν είναι γνωστή. Το πιο στενό τμήμα του Στενού της Ταϊβάν ανάμεσα στις κινεζικές ακτές και τη νήσο είναι περίπου 130 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με το CCTV, για τις ασκήσεις αυτές έχουν κινητοποιηθεί κυρίως αντιτορπιλικά, πυραυλάκατοι, καταδιωκτικά αεροσκάφη και εφοδιαστικά.
Διαβάστε ακόμη
«Μυρίζει μπαρούτι» στη Μέση Ανατολή: Με τι όπλα θα μπορούσε να χτυπήσει ο Τραμπ το Ιράν - Τα σενάρια για τους στόχους
Πώς οι αγρότες άναψαν το «πράσινο φως» στη συνάντηση με Μητσοτάκη - Πότε αναμένεται να γίνει
Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό του σπιτιού»
Σοκαριστικό βίντεο με on air σεξουαλική επίθεση του Χούλιο Ιγκλέσιας σε παρουσιάστρια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



