Η Τουρκία έστειλε με επιτυχία «κατασκοπευτικό» δορυφόρο στο Διάστημα! Οι πρώτες εικόνες
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Με επιτυχία εκτόξευσε σήμερα (15/4) η Τουρκία εκτόξευσε τον πρώτο της δορυφόρο παρατήρησης υψηλής ανάλυσης IMECE.
Σύμφωνα με το Anadolu, ο τουρκικής κατασκευής δορυφόρος εκτοξεύτηκε στο διάστημα νωρίς το Σάββατο από τη διαστημική βάση Vandenberg στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Ο IMECE μεταφέρθηκε στο διάστημα και τέθηκε σε τροχιά με πύραυλο Falcon 9 της εταιρεία SpaceX, μετά από δύο αναβολές λόγω καιρού.
Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία θα διαθέτει ηλεκτρο-οπτική δορυφορική κάμερα με ανάλυση υπόμετρου σε τροχιά και θα μπορεί να τραβάει φωτογραφίες από οποιαδήποτε μέρος του πλανήτη.
- Έκρυθμη η κατάσταση στο Σουδάν: Αναφορές για νεκρούς αμάχους από τις σφοδρές συγκρούσεις
- Το αφεντικό της Wagner καλεί τον Πούτιν να κηρύξει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία - «Οι στόχοι επιτεύχθηκαν»
- Παραδόθηκε στην ελληνική αποστολή το Άγιο Φως - Τι ώρα αναμένεται στην Αθήνα
- Πώς να προστατέψετε τα ζωάκια σας από τα βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης - Αναλυτικές οδηγίες
- Πάσχα: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς - Τα τελευταία δορμολόγια
Διαβάστε ακόμη
Στο «τραπέζι» των αγροτών ολικό κυκλοφοριακό μπλακ - αουτ και μαζική απόβαση των τρακτέρ στην Αθήνα
Κραν Μοντανά: Πενθήμερο πένθος στην Ελβετία μετά τη σπαρακτική τραγωδία - Το χρονικό της πυρκαγιάς
Η εξομολόγηση του Τσιτσιπά: «Δεν μπορούσα να περπατήσω για δύο ημέρες, αναρωτιόμουν γιατί εξακολουθώ να το κάνω αυτό»
Φλόριντα: Η στιγμή που εργαζόμενος της Disney τραυματίζεται από ψεύτικο βράχο 180 κιλών για να προστατέψει το πλήθος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




