Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Κολομβία - Νεκροί επτά εργάτες
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Νεκροί βρέθηκαν τέσσερις αγνοούμενοι ανθρακωρύχοι στην Κουκουνουμπά της κεντρικής Κολομβίας, ανεβάζοντας έτσι σε επτά τον αριθμό των θυμάτων της έκρηξης που σημειώθηκε την Πέμπτη σε στοά που συνδέει δύο ορυχεία.
Λίγες ώρες μετά την έκρηξη, οι διασώστες είχαν εντοπίσει νεκρούς τρεις εργάτες και έκτοτε αναζητούσαν άλλους τέσσερις ανθρακωρύχους.
Τέτοιες τραγωδίες είναι συχνές στην Κολομβία, ειδικά σε ορυχεία που λειτουργούν παράνομα στην Κουντιναμάρκα και άλλους νομούς στο κεντρικό και βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.
Στα μέσα Μαρτίου, έκρηξη σε κοντινό ορυχείο της Σουτατάουσα στοίχισε τη ζωή σε 21 εργάτες. Ήταν μια από τις χειρότερες τραγωδίες των τελευταίων ετών στη χώρα.
Οι Αρχές κατέγραψαν 1.262 τέτοια δυστυχήματα από το 2011 ως τον Μάιο του 2022, με 103 νεκρούς κατά μέσο όρο ετησίως.
Telegraph: Γιατί μια συνομιλία Ζελένσκι - Πούτιν θα αργήσει να γίνει - Η σκληρή απαίτηση του Κρεμλίνου
Ηλιοφάνεια και μικρή άνοδος θερμοκρασίας - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει
Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Ελεύθερη είσοδο και πλήθος δράσεων σε όλη τη χώρα
Οι χώρες που ψήφισαν την Ελλάδα στον τελικό - Πως ψήφισε η ελληνική επιτροπή και το ελληνικό κοινό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr