Η Λευκορωσία ξεκινά «ασκήσεις επιστράτευσης»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η Λευκορωσία, σύμμαχος της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της ξεκινούν 10 ημέρες ετήσιων «ασκήσεων επιστράτευσης».
Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανέφερε ότι οι ασκήσεις έχουν στόχο να αξιολογηθεί το επίπεδο ετοιμότητας των κρατικών θεσμών στην επιστράτευση των εφέδρων. Όλοι οι Λευκορώσοι πρέπει να υπηρετούν στρατιωτική θητεία και παραμένουν ως έφεδροι μετά την ολοκλήρωσή της.
Η Λευκορωσία επέστρεψε στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το έδαφός της ως εφαλτήριο για τη εισβολή της πέρυσι στην Ουκρανία. Έκτοτε, πραγματοποιεί τακτικά ασκήσεις με τη Ρωσία και επιτρέπει στις ρωσικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν τις βάσεις της για εκπαίδευση. Αυτό τον μήνα, παρέλαβε ρωσικούς τακτικούς πυρηνικούς πυραύλους που ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι στόχος είναι να αποτελέσουν προειδοποίηση προς τη Δύση.
«Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα
Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίας
Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί
Το ΝΑΤΟ πάει Ροβανιέμι: Χριστούγεννα δίπλα σε στρατιώτες κάνουν οι τουρίστες στο χωριό του Άι Βασίλη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



