Πούτιν: Η Ουκρανία απέτυχε να διασπάσει τις ρωσικές αμυντικές γραμμές
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η ουκρανική αντεπίθεση με στόχο την ανάκτηση εδαφών «δεν είναι επιτυχής» και ότι οι προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων να διασπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές έχουν αποτύχει.
Τα σχόλια αυτά έκανε ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια συνέντευξής του στην κρατική τηλεόραση, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
«Όλες οι προσπάθειες του εχθρού να διασπάσει τις αμυντικές μας γραμμές...απέτυχαν σε όλη τη διάρκεια της επίθεσης», είπε ο Πούτιν.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossia-1, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι η κατάσταση είναι «θετική» για τις ρωσικές δυνάμεις στο μέτωπο.
«Τα στρατεύματά μας συμπεριφέρονται ηρωικά. Απροσδόκητα για τον αντίπαλο, προχωρούν ακόμη και στην επίθεση σε ορισμένους τομείς και καταλαμβάνουν καλύτερες θέσεις», είπε ο Ρώσος ηγέτης.
Την Παρασκευή, ο Αντρίι Γερμάκ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παραδέχτηκε ότι η αντεπίθεση του Κιέβου δεν προχωρούσε «τόσο γρήγορα», διαβεβαιώνοντας ότι οι δυτικοί σύμμαχοι δεν άσκησαν πίεση στο Κίεβο για αυτό το θέμα.
Καθοδηγούμενη από τον Ιούνιο με την υποστήριξη των βαρέων όπλων που παραδίδονται από τη Δύση, η αντεπίθεση προχωρά αργά κατά των ρωσικών στρατευμάτων που έχουν χρόνο να δημιουργήσουν ισχυρές άμυνες, ιδιαίτερα να ναρκοθετήσουν πεδιοχές, και εξακολουθούν να έχουν σημαντική δύναμη πυρός για να σφυροκοπούν τις ουκρανικές δυνάμεις.
Πύρινος όλεθρος σε Γαλλία και Ισπανία: Χιλιάδες στρέμματα στάχτη - Νέο ευρωπαϊκό καθεστώς οι megafires
Θολό το τοπίο για τον θάνατο της 42χρονης στη Σύρο: Τι αναμένεται να ρίξει «φως» και οι απολογίες
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: «Είμαι αθώος - Η Μαρία πυροβόλησε τον γιο της και μετά αυτοκτόνησε», λέει ο Ιταλός
Κύπρος: Σάλος με γιγαντοαφίσα στα εβραϊκά σε αυτοκινητόδρομο - Απεικονίζει Ισραηλινό υποψήφιο πρωθυπουργό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




