Δωρεά τα 19 μαχητικά στην Ουκρανία από Ολλανδία και Δανία - «Η ελευθερία σας, η ελευθερία μας»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

«Γνωρίζουμε ότι η ελευθερία σας, είναι η ελευθερία μας. Γνωρίζουμε επίσης, ότι χρειάζεστε περισσότερα όπλα», δήλωσε η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν στη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην αεροπορική βάση Skrydstrup στη Δανία.
«Αυτός είναι ο λόγος που ανακοινώνουμε ότι δωρίζουμε 19 μαχητικά αεροσκάφη F-16», γνωστοποίησε η ίδια.
Η Ολλανδία έχει επίσης, διαθέσιμα 42 αεροσκάφη F-16, αλλά δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα τα δωρίσει όλα στο σύνολό τους, δήλωσε νωρίτερα σήμερα, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, στη διάρκεια μιας επίσκεψης του Ζελένσκι στην Ολλανδία που προηγήθηκε.
Η Ολλανδία και η Δανία ηγούνται εδώ και μήνες, μιας κοινής προσπάθειας για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στα μαχητικά F-16, προωθώντας την δωρεά των μαχητικών, ώστε η Ουκρανία να βοηθηθεί στην αντιμετώπιση της ρωσικής αεροπορικής υπεροχής, μετά την εισβολή των δυνάμεων της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Η ικανοποίηση στο Μαξίμου από την δραστηριότητα της Καρυστιανού, οι γαλάζιοι και οι κόκκινοι αγροτοσυνδικαλιστές και το εντυπωσιακό σόου με την άφιξη του «Κίμωνα»
Πώς διαβάζει τις εξελίξεις στη γεωπολιτική σκακιέρα η κυβέρνηση - Ποιες συναντήσεις δρομολογούνται στη «γειτονιά»
Τι θα κάνει ο Τραμπ με το Ιράν; Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα
Η νέα κρίση και ο ορατός κίνδυνος λουκέτων σε πρακτορεία της ΕΛΤΑ Courier σε όλη την Ελλάδα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




